Fanzone
Barça i Rayo Vallecano
Foto: Barça i Rayo Vallecano | Rodrigo Jimenez
Rayo (1-0) Barça

Les claus de la primera part: Álvaro Garcia prolonga el malson del Barça a Vallecas

Temps de lectura: 2 minuts
Barça i Rayo Vallecano
Foto: Barça i Rayo Vallecano | Rodrigo Jimenez

El Barça manté la seva agonia i els seus problemes per marcar a Vallecas mentre aquests s'avancen amb el gol d'Alvaro García. 

Per què és important? El Rayo s'avança al Barça en el marcador (1-0) després d'un golàs d'Alvaro García que, de moment, impedeix els culers liquidar la Lliga. 

Els motius 

  • El Rayo estava tan concentrat a pressionar, que li costava una mica més coordinar jugadors en els primers compassos, mentre el Barça elaborava amb el seu benvolgut mig del camp.
  • Ter Stegen es va trobar tot sol amb Camello i va demostrar que no perd reflexos amb una impressionant aturada. No obstant això, poc després Álvaro García derrocaria el mur alemany enfront d'una defensa blaugrana impassible.
  • Lewandowski no estava disposat al fet que la seva ànsia pel gol li devorés i cada minut s'acostava més a aquest, però Dimitrievski es feia enorme a la porteria.
  • El gol del Rayo va deixar ben atordits als blaugranes i va fer que els vallecanos posessin una marxa més. És més, Jordi Alba es menjaria Gil Manzano a protestes des de la banqueta per una falta i el càstig pel d'Hospitalet seria la targeta groga. 
  • El Rayo aconseguia el que volia: eliminar qualsevol mena de creativitat blaugrana. Lewandowski faria el primer, però el fora de joc continuaria prolongant la seva agonia amb el gol. 

D'on venim? 

  • El Barça ho té clar, si guanya aquest partit, liquida la Lliga. El Madrid va sofrir l'efecte 'Taty Castellanos' després de caure contra el Girona 4-2, amb 4 gols del davanter argentí. 
  • Els de Xavi tenen una oportunitat d'or contra el Rayo, res de gespa ni horaris ni dimensions del camp. Si els blaugranes guanyen, poden proclamar-se campions contra l'Espanyol en 3 jornades a Cornellà, clarament, no hi ha res amb més morbositat.
  • Els culers no compten amb Busquets, sancionat contra l'Atlético de Madrid, ni tampoc amb Dembélé ni Christensen, ni Roberto, lesionats. El danès i el francès tornaran a l'equip aquest dissabte contra el Betis. 

En detall: El partit s'ha hagut d'aturar perquè la porteria de Dimitrievski s'ha cobert de parts del mural que els aficionats madrilenys havien fet abans del partit. 

Previsions: L'equip blaugrana haurà de remuntar el partit amb aquest resultat si vol posar-se a 14 punts del Madrid.