Fanzone
L'anàlisi dels jugadors blaugranes

1X1 del FC. Barcelona 4-0 Betis: Pluja de gols al Camp Nou

Temps de lectura: 5 minuts

El FC. Barcelona s'ha regalat una nit tranquil·la i plena de gols i ha liquidat el partit en uns primers 30 minuts de joc brillant i efectiu. La clara victòria contra el Betis apropa més encara el campionat i allunya els fantasmes del Camp Nou. 

 

Què en sabem? Fi a la sequera golejadora. La nit al Camp Nou ha estat banyada d'accions ofensives i gols, que han caigut com la pluja sobre la gespa. L'ambició mostrada per l'equip tant en fase ofensiva com en recuperació després de pèrdua fan recuperar el relat d'un Barça ambiciós, optimista i ofensiu. La pluja tan necessària per Barcelona ha desfermat els jugadors i ha descobert el Xavi Hernández més culer, amb un xandall que li queda molt millor que la resta d'outfits. Repassem els protagonistes del partit:

Ter Stegen: Inèdit. 

  • Actuació plàcida i nova "clean sheet" del porter alemany, ja en van 24. Ter podria haver viscut el partit amb una Cruzcampo a la mà, pel poc nivell de treball que ha hagut d'afrontar. L'única aproximació l'ha solucionat amb una parada de mèrit. 

Koundé: Ofensiu

  • Partit molt desfogat del defensa francès: donada la seva poca exigència en defensa ha pogut projectar-se en atac amb alegria.

Araujo: Tranquil

  • Partit molt tranquil del central uruguaià, que quasi no ha tingut feina darrere, pel poc nivell d'aproximacions del Betis. Ha fregat el gol en un parell d'ocasions, però no ha tingut la fortuna de culminar el seu partit mullant. 

Christensen: Ben trobat

  • El central danès marca la diferència pel seu increïble nivell de química amb Araujo i la seva projecció a l'atac. Avui golejador després de rematar impecablement una centrada meravellosa de Raphinha.

Balde: Supersònic

  • Gran partit del noi de la pedrera. Intimidant tant ofensivament com defensivament per la seva velocitat. Cap mena de problema amb Luiz Enrique per la seva banda i focus constant de mal de caps per la defensa bètica, amb les seves internades supersòniques.

De Jong: Consistent

  • Partit convincent i sòlid d'un jugador clau pel Barça del futur. Va deixar enrere els dubtes generats a Vallecas amb un partit ple d'ambició i desplegament físic.
  • Clau en trencar línies defensives i tirar l'equip endavant a la pressió després de pèrdua. En això ell i Araujo són essencials.

Busquets: Plàcid

  • Partit tranquil pel jugador de Badia. El ritme del Betis no ha estat per tirar coets, i això el veterà capità Culer ho agraeix. El fet que el Betis es quedés amb un jugador menys va contribuir a la seva comoditat al mig camp. 

Pedri: Alegre

  • Torna el jugador fluid i dinàmic que vam veure al Camp Nou contra l'Atlético de Madrid. Clau per tot l'entramat ofensiu del FC. Barcelona. Barreja molt bé amb Gavi en tant un és el seny i l'altre la rauxa.

Gavi: Apassionat

  • El joc de Gavi és tot passió, i avui ha estat acompanyat per la pausa de Pedri, els resultats són millors. Ha d'aprendre la pausa i els secrets de l'espai/temps per ser encara més complet.
    Ha sorprès la humilitat de reconèixer una falta sobre Montoya, i sobretot l'homenatge constant que ha ofert a un Joaquín crepuscular.

Raphinha: Intransferible

  • Partit estel·lar del brasiler. Determinant per la seva projecció a la banda: Ha estat un autèntic malson per la defensa Bètica. Marcà el desè gol de la temporada i va assistir al primer gol després d'una gran desmarcada i centrada meravellosa.
  • Raphinha, pel seu grau de desequilibri i el seu nivell d'inconformisme, és avui en dia el jugador més determinant en fase ofensiva: Intransferible.

Lewandowski: Alleujat

  • Partit alegre d'un davanter que veu com els gols tornen a entrar. Va marcar el seu 19è gol a la lliga i podia haver fet un parell més si hagués tingut una mica més de sort. Tot i que el seu estat de forma no és òptim, ha recuperat confiança i perillositat.

Marcos Alonso: Discret

  • Va sortir per donar descans a Chistensen. Actuació discreta pel poc nivell de feina que va haver d'afrontar.

Ansu Fati: Motivat

  • Bons minuts pel davanter, que va deixar detalls de classe, i guspires de la seva antiga velocitat en espais curts. Autor d'un gol que no li serà concedit, però que servirà perquè recuperi la confiança.

Dembelé: Retrobat

  • Tres mesos després, Dembouz va tornar a trepitjar la gespa del Camp Nou entre aplaudiments, més per l'expectativa que per l'ofert al camp.

Kessié: Irrellevant

  • Minuts poc rellevants pel jugador africà, que tampoc es va deixar notar massa.

Lamine Yamal: Històric

  • Jugador més jove en debutar de la història del Barça, amb només 15 anys. Atrevit i dinàmic, va fregar el gol en dues ocasions per arrodonir una nit perfecta pel noi de la pedrera. Haurem de recordar el seu nom, si ell té prou cura de no equivocar-se fora del camp.