Barça (1-0) Osasuna

Jordi Alba embogeix el Camp Nou i fa el Barça més campió

Temps de lectura: 2 minuts

Qui anava a imaginar que Jordi Alba anava a convertir-se en el protagonista de la nit. El d'Hospitalet marcaria un gol contra l'Osasuna, celebrant-lo amb la ràbia de tenir, gairebé, una Lliga. (1-0)

Per què és important? Jordi Alba fa embogir al Camp Nou gràcies a un èpic gol contra l'Osasuna i deixa al Barça a 90 minuts de coronar-se amb la Lliga al camp de l'Espanyol.

Els motius

• El Barça volia desfer-se d'un Osasuna despistat amb la Copa i de passada, posar fi a això de si lliga barata i poc mèrit. Els de Xavi sabien que havien d'arrencar la moto i no quedar-se a mig gas contra un Osasuna concentrat a resistir.
  • Pedri era pur magnetisme amb la pilota, Frenkie continuava ballant a la gespa i Balde jugava per la banda amb la seva inigualable velocitat.
  • Gavi, inesgotable en el verd, s'apagaria per la seva lesió, mentre l'Osasuna, amb un menys, sortia indemne cap al descans.
  • Mans o no tan mans, una estranya jugada en l'àrea va deslligar una onada de protestes culers. El col·legiat ni es va molestar en revisarla, el partit havia agafat un ritme vertiginós amb l'entrada de Dembélé, tan acostumat a posar ordre entre el caos.
  • Tant donava que fos Ansu, Dembélé o Lewandowski o fins i tot Frenkie qui buscaven sorprendre Aitor Fernández. Al Barça no era tant que li faltaven ocasions, sinó més aviat ficar-la entre els tres pals. El millor jugador de l'Osasuna s'havia convertit en el seu porter.
  • El Barça entrava en col·lapse, l'atrinxerament de l'Osasuna feia efecte i el gol se li resistia de totes les maneres imaginables. Xavi treia tot el seu arsenal, no estava disposat a concedir ni un sol punt i menys després del setge.
  • Lewandowski aconseguiria l'anhelat gol, però l'àrbitre, l'anul·laria frustrant la seva celebració immediatament. Dembélé continuava desbordant i Jordi Alba injectava aquella adrenalina que el Barça necessitava per a buscar l'èpica en els últims minuts.
  • L'Osasuna arrancava segon rere segon, treure un punt al Camp Nou era tot una gesta. Però apareixeria aquell futbolista proscrit i criticat, aquell Jordi Alba relegat a la banqueta, amb un gol tan decisiu que pot valdre una lliga. Campions, campions, el Camp Nou acariciava el títol perquè, ara, el Barça podrà aixecar el títol a Cornellà.

Els gols

Situació actual: El Barça es troba a 90 minuts d'aixecar el títol a Cornella. Si el Madrid punxa contra la Real aquesta nit, els culers poden ser campions el diumenge 14 al RCDE