Fanzone
Pancarta d'odi contra el Barça pel derbi amb l'Espanyol el 14 de maig del 2023
Foto: Pancarta d'odi contra el Barça pel derbi amb l'Espanyol el 14 de maig del 2023 | Twitter

Els ultres de l'Espanyol escalfen el derbi amb pancartes d'odi contra el Barça

Temps de lectura: 2 minuts
Pancarta d'odi contra el Barça pel derbi amb l'Espanyol el 14 de maig del 2023
Foto: Pancarta d'odi contra el Barça pel derbi amb l'Espanyol el 14 de maig del 2023 | Twitter

La matinada d'aquest diumenge 14 de maig, han aparegut penjades gairebé una desena de pancartes contra el Barça per Barcelona i rodalia. Un gest d'odi defensat pels ultres de l'Espanyol per escalfar el transcendental derbi entre pericos i culers per la lliga.

Per què és important? El partit és de màxima tensió per als dos clubs. Els de Luis García necessiten una victòria per tal de seguir en la lluita per la salvació, mentre l'equip de Xavi Hernández pot proclamar-se matemàticament campió de la competició si guanya, precisament, al camp del rival de la ciutat.

A fons: El compte de Twitter de la @CurvaRCDE, pertanyent al grup ultra de l'Espanyol, ha publicat diverses fotos que mostren les almenys vuit pancartes que els radicals han penjat a diferents ponts de Barcelona, com per exemple a la ronda de Dalt.

  • "No sou el rival, sou l'enemic", "Puta Barça i puta TV3", "All culers are bastards", "RCD o mort" són alguns dels missatges d'odi que es podien llegir a les pancartes.

Què diuen? "Nit de derbi... Barcelona, ciutat espanyolista", diu el text de la Curva que acompanya totes aquestes fotografies.

A la pràctica: La possibilitat que els blaugranes guanyin el torneig a casa del rival de la ciutat i que això pugui gairebé certificar el descens dels pericos porta a la Comissió Antiviolència a considerar el partit d'alta tensió, donada la possibilitat existent que hi hagi aldarulls.

  • És per això que la Reial Federació Espanyola de Futbol no lliurarà el trofeu a peu de gespa en cas de victòria culer. L'entitat vol evitar una festa del Barça al RCDE Stadium i l'entregaria a l'Spotify Camp Nou el dissabte 20 de maig, al partit contra la Reial Societat.

Categoria: Fanzone