Fanzone
Foto: | Ivan Terron /Europa Pres
Racisme

La jutgessa imputa per delicte d'odi als detinguts pels crits racistes a Vinicius

Temps de lectura: 2 minuts
Foto: | Ivan Terron /Europa Pres

Els tres detinguts per cridar insults racistes al jugador del Real Madrid, Vinicius, han estat imputats per delicte d'odi. La jutgessa ha obert una investigació després de rebre l'atestat policial i, de moment, ha citat a declarar com a investigats als tres detinguts.

Per què és important? Vinicius acostuma a ser el focus dels partits de la Lliga, però en aquesta ocasió, no ho és per futbol, sinó perquè va rebre insults racistes a Mestalla, uns fets que el club blanc va denunciar davant de la Fiscalia General de l'Estat.

D'on venim? La Fiscalia va obrir d'ofici una investigació per determinar si els insults contra Vinicius durant el partit Real Madrid - València constitueixen un delicte d'odi.

Per altra banda, el Comitè d'Apel·lació de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha reduït de cinc a tres partits la sanció imposada que consistia en el tancament parcial d'una grada de l'Estadi de Mestalla.

  • També ha rebaixat la multa econòmica, dels 45.000 euros imposats pel Comitè de Competició a 27.000.

Què va passar? Els fets van tenir lloc durant el partit entre el Real Madrid i el València el passat 21 de maig. 

  • El partit va entrar en ebullició al minut 70 tot i la tranquil·litat durant tot l'encontre. Vinicius va enfadar-se amb la grada de Mestalla després d'escoltar presumptament insults racistes dels valencianistes.
  • El brasiler es va dirigir cap a aquells seguidors que l'havien increpat i va indicar-ho a l'àrbitre perquè s'apliqués la mesura corresponent.
  • El col·legiat va aturar el partit i va demanar que s'emetés el missatge per megafonia en contra de qualsevol activitat que fomenti el racisme. 
Categoria: Fanzone
Etiqueta: Futbol