Fanzone
El jugador del Real Madrid, Vinicius, en el partit contra el València CF
Foto: El jugador del Real Madrid, Vinicius, en el partit contra el València CF | Ivan Terron / Europa Press
Racisme

La Fiscalia investiga els insults contra Vinicius com a presumpte delicte d'odi

Temps de lectura: 2 minuts
El jugador del Real Madrid, Vinicius, en el partit contra el València CF
Foto: El jugador del Real Madrid, Vinicius, en el partit contra el València CF | Ivan Terron / Europa Press

La Fiscalia de València ha obert d'ofici una investigació per determinar si els insults racistes contra Vinicius durant el partit del Real Madrid -València constitueixen un delicte d'odi, segons ha informat el Ministeri Fiscal.

Per què és important? Vinicius, un altre cop, es converteix en el focus dins d'un partit a la Lliga. El brasiler hauria rebut insults racistes a Mestalla, uns fets que el club blanc ha denunciat davant de la Fiscalia General de l'Estat.

Què en sabem? La Fiscalia ha reclamat a la Policia Nacional les dades de la persona o persones que suposadament van insultar al jugador i incorporarà, quan es presenti, la denúncia que ha anunciat el club blanc per aquests fets.

  • A més, fonts judicials confirmen que aquest cas pot arribar als tribunals a diferència de les vuit denúncies que hi ha hagut per insults racistes a Vinicius, ja que en aquesta ocasió s'ha aconseguit identificar almenys a un dels autors.

D'on venim? Els fets van tenir lloc aquest diumenge quan des de les grades de Mestalla es van escoltar crits de "mono" dirigits cap al jugador.

  • Vinicius es va negar a seguir jugant, mentre l'àrbitre va iniciar el protocol contra el racisme i es va emetre una advertència per megafonia. Amb tot, el partit va continuar i Vinicius va ser expulsat poc després per una acció amb Hugo Duro.

Les reaccions: Per la seva banda, el club blanc ha condemnat els fets i ha demanat a la Fiscalia General de l'Estat que investigui els fets. La Reial Federació Espanyola de Futbol ha dit que s'adopten les mesures més contundents.

  • Precisament, en finalitzar el partit, Vinicius va publicar a les seves xarxes socials un comunicat  criticant la Lliga: "No es el primer, ni el segon ni el tercer cop. El racisme és normal a la Lliga", denunciava Vinicius.
  • Minuts després, Javier Tebas va fer un altre text acusant el brasiler de no haver-se presentat a les reunions que ell havia sol·licitat per tractar els casos de racisme.

Finalment, el València CF ha anunciat que expulsarà per sempre de Mestalla els aficionats que van insultar al jugador.

  • És el segon cop que això succeeix a l'equip, que el 2019 ja va haver d'expulsar per sempre un aficionat que va fer gestos i salutacions feixistes als aficionats de l'Arsenal.
Categoria: Fanzone