Fanzone
Els radicals de l'Espanyol el diumenge a la gespa del RCDE Stadium
Foto: Els radicals de l'Espanyol el diumenge a la gespa del RCDE Stadium | Europa Press
Espanyol

L'Espanyol esclata contra la sanció per la invasió de camp contra el Barça

Actualitzat: Dijous, 29 de juny de 2023. 13:29
Temps de lectura: 2 minuts
Els radicals de l'Espanyol el diumenge a la gespa del RCDE Stadium
Foto: Els radicals de l'Espanyol el diumenge a la gespa del RCDE Stadium | Europa Press

El Comitè de Competició de la Lliga ha sancionat l'Espanyol amb el tancament del RCDE Stadium de Cornellà durant dos partits a causa de la invasió de camp d'un centenar d'aficionats blanc-i-blaus després de la victòria del Barça en el derbi. La nova lliga que significava aquell triomf va provocar una celebració espontània dels jugadors culers al centre de la gesta, que es va veure interrompuda per un grup de radicals.

A la pràctica: El club barceloní hauria d'estar tancat en el partit del 20 d'agost contra el Racing de Santander i en el xoc del 3 de setembre contra l'Amorebieta.

Què diu? Davant d'aquesta sanció, el club perico ha mostrat el seu "total desacord" amb una resposta del comitè que considera "desproporcionada i injusta". 

  • En un comunicat d'aquest matí, l'Espanyol ha anunciat que recorrerà la sanció.
  • L'entitat esportiva apunta que "sempre s'ha manifestat en contra de qualsevol acte violent o comportament que pugui perjudicar la imatge de l'entitat i la nostra afició".
  • "El club va disposar de tots els mitjans i mesures necessàries per un partit com el que es va disputar, col·laborant des del minut 1 en tot el que requerien les autoritats i forces de seguretat".
  • "S'està aplicant un criteri desproporcionat i inconsistent amb altres casos que afectat a tot el club i als abonats de tot l'estadi. [...] S'aplica un agreujant exemplaritzant que no té fonament jurídic ni suport tangible més enllà de judicis de valor esbiaixats". 

A més: L'Espanyol reitera que els comportaments violents "no tenen cabuda en el futbol ni en la societat i seguirem actuant de forma més contundent per erradicar-los de les nostres instal·lacions".

D'on venim? El derbi del passat 14 de maig es va jugar amb un clima de tensió que es va anar escalfant hores abans del partit, quan van aparèixer pancartes d'odi a l'àrea de Barcelona contra el Barça. 

  • Després de la victòria dels de Xavi per 2-4, els jugadors van celebrar de manera espontània amb una rotllana el títol de lliga. Quan només portaven uns minuts, els primers seguidors pericos van envair la gespa. Molts protestaven contra la directiva, però la presència dels blaugrana a la gespa va acabar d'encendre la grada de la Curva. 
  • Poques setmanes després d'aquell partit es confirmava el descens de l'Espanyol a segona divisió.
Categoria: Fanzone
Etiquetes: Espanyol Lliga Futbol