Fanzone
L'entrenador Christophe Galtier
Foto: L'entrenador Christophe Galtier | Teresa Suarez / EFE
Racisme

Detenen Galtier, l'entrenador del PSG, i el seu fill per un cas de racisme

Temps de lectura: 2 minuts
L'entrenador Christophe Galtier
Foto: L'entrenador Christophe Galtier | Teresa Suarez / EFE

L'entrenador del PSG, Christophe Galtier, ha estat detingut juntament amb el seu fill, John Valovic-Galtier, per un suposat delicte de "discriminació racista" durant la seva etapa al Niza.

Per què és important? En un correu filtrat fa mesos es parlava que l'entrenador feia comentaris racistes a jugadors de l'equip del Niza, on va ser entrenador. 

Situació actual: Tots dos es troben sota custòdia policial des de les 8:45 d'aquest divendres al matí. 

D'on venim? El cas fa referència a la filtració d'un suposat correu electrònic del llavors director esportiu del Niza, Julien Fournier, on denunciava la suposada actitud racista de Galtier com a entrenador de l'equip la temporada 21/22.

  • Segons aquest correu, l'entrenador del PSG havia protestat per la quantitat de musulmans que hi havia a l'equip. A més, segons aquesta denúncia, va actuar amb la intenció de perjudicar-los.

A més: La Policia Judicial de Niza va començar una investigació preliminar per motius de discriminació per religió i l'entrenador va negar les acusacions.

  • "Estic profundament commocionat per les afirmacions que m'atribueixen i que s'han divulgat de manera irresponsable", afirmava Galtier en una roda de premsa el passat abril.
  • "No puc acceptar que el meu nom i el de la meva família es vegin tacats d'aquesta manera. Per això, he decidit emprendre accions legals contra tothom qui atempti contra la meva reputació", declarava.

Previsions: Diversos dels afectats han estat o seran interrogats en els pròxims dies sobre una investigació que pot tenir incidència a la cartera del tècnic.

  • Entre els que ja han estat interrogats hi ha el president del club del Niza, Joan-Pierre Rivère i l'exentrenador Didier Digard.

Context: Galtier, en aquests moments, està a punt de rescindir el seu contracte com entrenador del PSG. Tot apunta que en els pròxims dies serà substituït per Luis Enrique, a falta d'una confirmació oficial.

Categoria: Fanzone
Etiquetes: Futbol Racisme