Fanzone
El jugador del Real Madrid, Vinicius
Foto: El jugador del Real Madrid, Vinicius | Oscar J. Barroso / Europa Press
Racisme

Vinicius aconsegueix ajornar la declaració per insults racistes en estar de vacances

Temps de lectura: 2 minuts
El jugador del Real Madrid, Vinicius
Foto: El jugador del Real Madrid, Vinicius | Oscar J. Barroso / Europa Press

El jugador del Real Madrid, Vinicius, havia de declarar aquest dimarts per videoconferència en referència a l'episodi racista que es va viure a Mestalla ara fa un mes.

Per què és important? Els insults que es van sentir a Mestalla contra el jugador del Real Madrid van tenir una repercussió mundial i han reobert el debat sobre el racisme a l'esport.

Situació actual: La declaració que havia de tenir lloc aquest dimarts, tal com el mateix jugador havia demanat, ha quedat ajornada per les vacances de Vinicius fora d'Espanya.

  • Els advocats del brasiler havien sol·licitat l'ajornament de la seva declaració, que estava prevista des de finals de maig.

Previsions: Els jutjats han acceptat la petició del brasiler i encara falta saber si hi ha una nova data perquè expliqui la seva versió.

En detall: Els que sí que han declarat han estat dos joves investigats pels insults. Ho van fer la setmana passada i van assegurar que no tenien odi ni racisme contra Vinicius ni contra cap altre jugador.

  • Els joves van explicar que no van insultar a ningú, i sobre els gestos, van dir que no tenien cap intenció racista.

D'on venim? Els fets van tenir lloc durant el partit entre el Real Madrid i el València el passat 21 de maig.

  • El partit va entrar en ebullició al minut 70 quan Vinicius va enfadar-se amb la grada de Mestalla després d'escoltar presumptament insults racistes dels valencianistes.
  • El brasiler es va dirigir cap a aquells seguidors que l'havien increpat i va indicar-ho a l'àrbitre perquè s'apliqués la mesura corresponent.
  • En aquest cas, la patronal dels clubs ha reclamat també que s'estudiïn els insults que va rebre el jugador del Real Madrid en baixar de l'autobús aquell dia a la porta de Mestalla.
  • La Fiscalia de València va obrir d'ofici una investigació per determinar si els insults contra el jugador constitueixen un delicte d'odi.
Categoria: Fanzone