Fanzone
Dembélé, durant la pretemporada del Barça
Foto: Dembélé, durant la pretemporada del Barça | FC Barcelona
Fitxatges

Les xifres de la venda al PSG: això cobraran el Barça i Dembélé

Temps de lectura: 3 minuts
Dembélé, durant la pretemporada del Barça
Foto: Dembélé, durant la pretemporada del Barça | FC Barcelona

El darrer capítol del serial Ousmane Dembélé és prop del seu final. El Barça s'ha posat bé amb la seva venda després que l'extrem francès comuniqués al club el seu desig d'acceptar l'oferta del Paris Saint-Germain. A falta que es faci oficial i se'n concreti el detall, ja coneixem les dimensions econòmiques de l'operació.

Per què és important? Aquest serà el final d'una relació d'amor-odi entre Dembélé i el FC Barcelona. L'arribada de Xavi Hernández a la banqueta el gener del 2022 va servir per reconduir la situació quan es negava a renovar i no anava ni convocat als partits. Un any i mig després, però, i malgrat que l'entrenador estigui content amb ell, el francès torna a plantar el club, que s'ha decidit a vendre'l.

Què en sabem? Les tres parts han coincidit que la millor solució per tots és que Dembélé faci les maletes i marxi de Barcelona rumb la seva França nadiua. Aquest és el punt de partida i l'assoliment d'un acord final es dona per fet. Ara bé, les xifres juguen un paper important, tant el preu que el PSG pagarà al Barça com al mateix jugador.

El preu del traspàs: Els dos clubs es mouen entorn dels 50 milions d'euros com a preu de traspàs. Era la clàusula de rescissió que tenia Dembélé i que des de l'1 d'agost, però, és de 100 milions, és a dir, el doble.

  • Quan l'extrem va comunicar-li al Barça el seu desig de marxar la clàusula encara era de 50 milions. És per això que a Can Barça donen per bona aquesta xifra i no exigiran el preu més alt.
  • Per tant, d'aquests 50 milions d'euros que pagarà el PSG, 25 anirien a les arques culers i els altres 25 a les del futbolista i els seus agents, entre ells el polèmic Moussa Sissoko.
  • Ara bé, la junta de Joan Laporta vol millorar la part que li correspon, i és aquí on els dirigents culers intentaran negociar a l'alça, argumentant que el jugador s'ha revalorat amb 26 anys, després de sis anys al Camp Nou.

El nou contracte de Dembélé: El mitjà francès 'Le Parisien' ha revelat el sou de l'extrem quan es posi sota les ordres de Luis Enrique. 

  • Rebrà 20 milions d'euros per temporada, sota un contracte de cinc anys, segons el mateix rotatiu.

Per acabar: Sembla que Dembélé ha jugat ja el seu darrer partit amb el Barça. L'últim cop que ha vestit la samarreta blaugrana ha estat contra el Reial Madrid al Clàssic de la pretemporada, un enfrontament en què va fer el gol que va obrir la llauna (3-0 al final).  De fet, ha viatjat a Las Vegas amb la resta de l'equip, però no jugarà el partit contra el Milà de la matinada d'aquest dimecres 2 d'agost.

Categoria: Fanzone