Fanzone
Dembélé, durant la pretemporada del Barça
Foto: Dembélé, durant la pretemporada del Barça | FC Barcelona
Mercat de fitxatges

Compte enrere per la marxa de Dembélé al PSG: ja l'hi ha comunicat al Barça

Actualitzat: Dilluns, 31 de juliol de 2023. 18:03
Temps de lectura: 3 minuts
Dembélé, durant la pretemporada del Barça
Foto: Dembélé, durant la pretemporada del Barça | FC Barcelona

Ousmane Dembélé, un dels golejadors del Clàssic de pretemporada, té les hores comptades a Can Barça. O així pretén el Paris Saint-Germain, que hauria arribat a un acord amb l'extrem francès i vol tancar el seu fitxatge com més aviat millor per evitar que la seva clàusula de rescissió passi a ser el doble de l'actual. Ell ja li ha comunicat al Barça que vol marxar per anar a París, i ho ha fet per mitjà d'un escrit; el Barça, però, intenta dilatar els terminis.

Per què és important? Malgrat que l'alineació titular de Xavi Hernández passa per ell com a peça fixa a la línia de banda i que ara Dembélé visqui un idil·li amb el club, el PSG ha aparegut en escena i ha esgarrapat tots els plans.

Què en sabem? La clàusula de rescissió que Mateu Alemany (encarregat dels comptes i dels contractes) va establir per Dembélé quan el seu agent va intentar emportar-se'l del Barça ara fa un any i mig és de 50 milions d'euros. Una xifra que augmentarà a 100 el dia 1 d'agost; és a dir, aquest dimarts, en menys de 24 hores.

  • Per això el president del PSG, Nasser Al-Khelaïfi, està intentant de totes totes acordar el seu fitxatge a contrarellotge. Aquest diumenge 30 de juliol, va enviar una carta a l'equip directiu de Joan Laporta per demanar-li de negociar ja amb el jugador i evitar que s'esgoti el termini estipulat al contracte del francès.
  • Tanmateix, el Barça intenta dilatar els terminis: en la seva resposta a Dembélé, li ha donat cinc dies de termini per negociar amb el club francès i presentar als despatxos blaugranes una oferta de traspàs que sigui efectiva per ambdues parts, segons EFE.

Tanmateix: Dembélé està molt content a Barcelona, especialment amb l'entrenador, Xavi Hernández, que li ha donat un protagonisme gairebé absolut i va reconduir la situació que es va trobar en arribar a la banqueta blaugrana; en aquell moment, el francès no anava ni convocat als partits del Barça.

  • L'extrem ara està tan content que havia demanat al seu agent que comencés a negociar amb el club la seva renovació. Uns plans que se n'han anat en orris amb l'entrada en escena del club parisenc, dirigit per precisament l'exblaugrana Luis Enrique. 
  • Ell no és aliè a la situació econòmica que viu el club, i malgrat la boníssima consideració que té d'ell l'entrenador egarenc, sap que els que s'encarreguen de quadrar números i fer finances frisen per embutxacar-se els diners d'una venda. Això li genera desconfiança i és el que el podria haver empentat a veure amb bons ulls tornar a la seva França nadiua.

Què esperar? Amb tot plegat, el fitxatge s'hauria de tancar a tot estirar la mitjanit d'aquest dilluns 31 de juliol. Si això no passés, difícilment farà les maletes rumb a París, perquè passaria de costar 50 a 100 milions, i Xavi molt probablement podrà seguir comptant amb ell per la temporada 2023-2024.

  • En cas que Dembélé acabi marxant, ja ni tan sols viatjaria a Las Vegas, on els blaugranes han de jugar contra el Milan aquest dimecres 2 d'agost a les 5 de la matinada.

Categoria: Fanzone