Fanzone
Leo Messi, després d'un partit de l'Inter de Miami
Foto: Leo Messi, després d'un partit de l'Inter de Miami | EFE
Premis

Messi competeix amb dos 'cracks' de Guardiola per ser el Millor Jugador de la UEFA

Temps de lectura: 2 minuts
Leo Messi, després d'un partit de l'Inter de Miami
Foto: Leo Messi, després d'un partit de l'Inter de Miami | EFE

La UEFA ha anunciat els tres finalistes a guanyar el premi 'Millor Jugador de la temporada 2022/23'. Entre ells, hi ha Leo Messi, que competeix amb les ninetes dels ulls de Pep Guardiola al Manchester City.

Per què és important? Si no el guanya en aquesta edició, difícilment l'exblaugrana, ja a Miami, podrà tornar a guanyar el guardó que atorga el màxim organisme del futbol a Europa. I mesura el seu futbol amb altres dos jugadors de talla mundial, que ho han conquerit tot aquesta temporada, inclosa la Champions, sota les ordres de l'entrenador de Santpedor.

Què en sabem? El migcampista belga Kevin De Bruyne i el davanter noruec Erling Haaland acompanyen a Leo Messi en el podi de millors jugadors a ulls de la UEFA, però només un podrà guanyar el premi.

  • L'organisme europeu ha reconegut el bon joc de l'argentí al seu últim any al PSG, malgrat que els parisencs segueixen sense guanyar la Champions tot i el desemborsament de diners que han fet en cada mercat de fitxatges.
  • Per la seva banda, no és sorpresa la doble representació 'cityzen', ja que l'equip de Guardiola ha tancat un any espectacular amb un triplet (Premier League, FA Cup i Champions League), segellat amb la Supercopa d'Europa guanyada aquest dimecres contra el Sevilla.

A més: El mateix Guardiola també està nominat a millor entrenador de la temporada 2022/23, juntament amb Simone Inzaghi (Inter de Milà, guanyador de la Copa d'Itàlia) i Luciano Spalletti (Nàpols, guanyador de la Sèrie A). Difícilment el de Santpedor no guanyarà el reconeixement.

Mentrestant: La UEFA s'ha oblidat del jugador més important del Madrid: Vinicius Jr. no apareix a la classificació, que inclou 11 futbolistes, entre ells el nou migcampista del Barça Ilkay Gündogan (en quarta posició), per davant del blanc Luka Modric (setè).

  • Una absència molt destacada del podi és la de l'etern objecte de desig del Reial Madrid, Kylian Mbappé, que no apareix entre els tres primers. El francès del PSG no té més remei que resignar-se amb la sisena posició.

Previsions: La UEFA lliurarà el premi en una gala el pròxim 31 d'agost a Montecarlo, França. Serà llavors quan celebri el sorteig de la Champions i el Barça i la resta de classificats coneguin els seus rivals a la fase de grups.