Fanzone
Luis de la Fuente aplaudint a Rubiales
Foto: Luis de la Fuente aplaudint a Rubiales | Captura del vídeo del discurs de Rubiales
Agressió Sexual

De la Fuente reacciona a les crítiques i es disculpa per aplaudir el discurs de Rubiales

Temps de lectura: 2 minuts
Luis de la Fuente aplaudint a Rubiales
Foto: Luis de la Fuente aplaudint a Rubiales | Captura del vídeo del discurs de Rubiales

El seleccionador espanyol de futbol, Luis de la Fuente, ha acceptat l'allau de crítiques que ha rebut per ser un dels qui va aplaudir el  discurs misogin de Rubiales sobre l'agressió contra Jenni Hermoso. Ha dit que són "totalment merescudes".

Per què és important? Amb un guió molt preparat, de la Fuente ha qualificat el seu comportament d'"inexcusable", tot i això, la disculpa ha anat acompanyada de justificació assegurant que creia que el president, ara suspès, de la Reial federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, anava a dimitir.

D'on venim? Nombrosos homes d'autoritat van aplaudir les paraules i actitud masclista que Rubiales va exhibir a l'assemblea de divendres dia 25 d'agost. Un discurs en què contra tot pronòstic va treure pit dient que no dimitiria i es va presentar com la víctima dels fets, assegurant que no es mereixia el que li estava passant.

  • En acabar el discurs i repetir unes cinc vegades que "no dimitiré", va rebre una gran quantitat d'aplaudiments dels qui, en un acte còmplice de la misogínia, li mostraven suport.

La situació actual: L'assemblea va ser televisada i tothom va poder veure les reaccions dels assistents i dels qui aplaudien.

  • Des d'aleshores molts com de la Fuente han rebut una allau de crítiques per donar suport a les paraules de Rubiales.

Què ha dit? De la Fuente ha aprofitat la roda de premsa de presentació de la convocatòria pels partits amistosos de la setmana vinent per demanar perdó.

  • "No he de dimitir, he de demanar disculpes", i ha afegit que no es reconeix.
  • També ha declarat que li ha "faltat valor" per parlar amb Jennifer Hermoso.
  • Si bé, ha defensat que Hermoso no és responsable de res.
  • Finalment, ha limitat les paraules a donar suport als organismes competents "amb les mesures que considerin pertinents".