Política
Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol
Foto: Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol | EFE
Futbol

El Parlament demana la dimissió de Luis Rubiales i Joan Soteras

Temps de lectura: 2 minuts
Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol
Foto: Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol | EFE

El Parlament ha demanat la dimissió de Luis Rubiales, president suspès de la Reial Federació Espanyola de Futbol, i de Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol, així com de tots aquells membres de l'assemblea que van aplaudir-lo.

Per què és important? La segona institució catalana s'ha posicionat a favor d'escapçar els màxims líders del futbol català i espanyol.

Què han dit? En una lectura institucional des de la Mesa del Parlament, llegida per la diputada de Junts Aurora Madaula, la cambra catalana ha desplaçat el seu suport a la jugadora Jennifer Hermoso davant "l'actitud masclista" de Luis Rubiales.

  • "El Parlament manifesta una profunda indignació pels fets i condemna aquestes actituds que cal eliminar del futbol", en referència al petó forçat de Rubiales a Hermoso
  • Tot seguit han reclamat que rodin caps a les federacions: "Considerem que Rubiales, com Soteras, que li ha donat el seu suport, hauria de dimitir de les seves funcions, ja que amb aquestes actituds masclistes no poden ser representants".

En profunditat: Soteras i el Govern estan enfrontats. El president de la Federació Catalana de Futbol va assegurar que dimarts el Govern de la Generalitat que no és "ningú" per fer-lo dimitir.

  • En el marc del cas Rubiales, la portaveu de l'executiu català, Patrícia Plaja, previament va dir que Soteras "no és la persona més adient" per presidir l'entitat perquè "no ha estat l'alçada". "Ells que es dediquin a fer política que jo em dedicaré al futbol i a l'esport de Catalunya", va contestar Soteras, després de recordar que ja ha rectificat les declaracions de divendres en què donava suport a Rubiales i que ahir tots els presidents territorials, ell inclòs, van fer un comunicat en què demanaven la seva dimissió.