Fanzone
El seleccionador espanyol,Jorge Vilda
Foto: El seleccionador espanyol,Jorge Vilda | EFE
Cas Rubiales

La RFEF destitueix Jorge Vilda com a seleccionador espanyol femení

Temps de lectura: 2 minuts
El seleccionador espanyol,Jorge Vilda
Foto: El seleccionador espanyol,Jorge Vilda | EFE

La Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha comunicat aquest dimarts al fins ara seleccionador espanyol la seva destitució. 

Per què és important? A Vilda li quedava un any de contracte, però darrerament les coses estaven força complicades. Va 'sobreviure' la polèmica amb les '15 rebels' fa poc menys d'un any, però el seu suport a Rubiales l'ha acabat sentenciant.

Què en sabem? Ha estat Pedro Rocha, president interí de la Federació, qui s'ha reunit amb Vilda per notificar-li la decisió. 

  • La continuïtat del seleccionador de l'equip femení ja penjava d'un fil després de donar suport a les paraules de Rubiales, tot aplaudint el seu discurs i no haver donat resposta a les demandes de les '15 rebels'.
  • El seu comunicat del 26 d'agost on rectificava sobre els aplaudiments i demanava disculpes, no l'ha servit de res.

Què esperar? La seva destitució forma part del compromís de reestructurar els càrrecs de confiança de l'RFEF. A banda de Vilda, des del Consell Superior de l'Esport esperen aquestes mesures amb les sortides d'altres principals càrrecs de Rubiales.

A més: 17 dies després dels fets del 'Cas Rubiales', la RFEF també ha fet públic un comunicat desmarcant-se de l'actuació de Luis Rubiales a la celebració del Mundial.

  • La Federació ha demanat disculpes al món del futbol i ha retirat tots els escrits on no es tenia en compte la versió de Jennifer Hermoso sobre els fets.

D'on venim? El pas de Vilda per la selecció acaba després que arribés el 2015 en substitució d'Ignacio Quereda i de les seves etapes a la Sub17 i la Sub19.

  • Acaba només dues setmanes després que les jugadores es proclamessin campiones del món en el Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda.