Fanzone
Fotografia d'arxiu del president de la RFEF, Luis Rubiales
Foto: Fotografia d'arxiu del president de la RFEF, Luis Rubiales | EFE
Cas Rubiales

El TAD no considera 'falta molt greu' el petó de Rubiales i impedeix que el CSD el suspengui

Actualitzat: Divendres, 1 de setembre de 2023. 19:50
Temps de lectura: 2 minuts
Fotografia d'arxiu del president de la RFEF, Luis Rubiales
Foto: Fotografia d'arxiu del president de la RFEF, Luis Rubiales | EFE

El Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) ha acceptat a tràmit la denúncia a Luis Rubiales que el Consell Superior d'Esport (CSD) va elevar pel seu comportament en el discurs a l'assemblea de la RFEF.

Què en sabem? El TAD ha obert un expedient a l'expresident de la RFEF, però a diferència del que estimava el CSD, ho fan per 'falta greu' i no 'molt greu'.

  • Això, per tant, impossibilita que el mateix CSD pugui suspendre l'encara president de la RFEF després del seu petó forçat i sense consentiment a la jugadora de la selecció espanyola, Jennifer Hermoso.
  • Un cop molt dur pel govern espanyol, ja que ara no podrà la inhabilitació temporal de Rubiales i que la màxima sanció sigui de dos anys d'inhabilitació.
  • En cas que la infracció s'hagués considerat 'molt greu', el periode màxim d'inhabilitació s'ampliaria fins als 15 anys.

Què esperar? Segons ha confirmat la Ser, el president del CSD, Victor Francos, ha confirmat que presentaran aquesta mateixa tarda un recurs davant del TAD i sol·licitarà que sigui aquest tribunal qui l'imposi una suspensió cautelar a Rubiales, ja que el CSD ha perdut aquesta capacitat.

D'on venim? Aquesta decisió arriba gairebé una setmana després que la FIFA obrís un expedient disciplinari i suspengués temporalment durant tres mesos Rubiales de qualsevol activitat relacionada amb el futbol en l'àmbit nacional i internacional.

  • El procés s'ha allargat més de l'esperat perquè, tot i que el tribunal va atendré la petició del govern espanyol, va demanar més documentació: còpies del comunicat de la RFEF, de Jennifer Hermoso i del sindicat Futpro, a més de diversos vídeos.
  • El CDS va enviar aquests documents al TAD i l'orguen es va reunir, de nou, aquest dijous.

D'altra banda, la suspensió temporal de Rubiales per part de la FIFA ha fet que aquest quedi suspès de sou i de cotxe oficial. També s'ha decidit privar-lo de qualsevol privilegi en qualitat d'un càrrec que ja no ostenta.