Fanzone
Selecció femenina aixecant la copa del món
Foto: Selecció femenina aixecant la copa del món | EFE
Futbol

Les Campiones del Món renuncien a la Selecció i exigeixen canvis: "Per les dones"

Actualitzat: Divendres, 15 de setembre de 2023. 18:17
Temps de lectura: 3 minuts
Selecció femenina aixecant la copa del món
Foto: Selecció femenina aixecant la copa del món | EFE

Les flamants Campiones del Món de futbol han anunciat a la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) que no tornaran a la Selecció. 

Per què és important? Les futbolistes que li han donat a 'La Roja' el seu primer Mundial femení es planten i exigeixen canvis profunds que vagin més enllà de les destitucions de Luis Rubiales i Jorge Vilda arran de la polèmica pel petó no consentit a Jenni Hermoso i el suport del seleccionador, que ja venia qüestionat anteriorment pels seus mètodes.

Què en sabem? Segons ha avançat la Cadena SER i han confirmat les mateixes futbolistes en un comunicat posterior, 39 jugadores (entre elles 21 Campiones del Món) renuncien a tornar a ser convocades.

  • A les futbolistes del Mundial s'hi sumen les 12 que van formar el famós grup de 'les 15 rebels' que no van cedir i van renunciar a anar a la cita mundialista.
  • No firmen el comunicat Athenea del Castillo i Claudia Zornoza, tot i que aquesta després ha aclarit que es retira de la Selecció.

Què diuen? Amb el comunciat, exigeixen "canvis contundents en el lideratge de la RFEF i, en concret, en l'àrea del futbol femení".

  • Asseguren que les persones que "han tingut, incitat, amagat o aplaudit actituds en contra de la dignitat de les dones han d'estar lluny del sistema que hauria de protegir-nos i que per desgràcia s'allunya molt d'una societat avançada".
  • "Avui dia, tal com hem transmès a la RFEF, els canvis que s'han produït no són prou perquè les jugadores se sentin en un lloc segur, on es respecti les dones, s'aposti pel futbol femení o on puguem donar el nostre màxim rendiment", afegeixen.

A la pràctica: El comunicat especifica les següents cinc exigències. "Per la nostra companya, per nosaltres i per totes les dones", justifiquen:

  • "Reestructuració de l'organigrama del futbol femení".
  • Reestructuració del gabinet de la presidència i Secretaria general".
  • "Dimissió del president de la RFEF".
  • "Reestructuració de l'àrea de comunicació i màrqueting".
  • "Reestructuració de la direcció d'integritat".

D'on venim: La RFEF va destituir el passat 5 de setembre a l'entrenador de la selecció femenina, Jorge Vilda, i aquesta setmana, Luis Rubiales ha presentat la seva dimissió com a president de la RFEF.

A més, aquest dissabte la nova seleccionadora nacional, Montse Tomé, havia de donar la llista de convocades pels partits de la setmana vinent contra Suècia (22 de setembre) i Suïssa (dia 26).

Per acabar: Les futbolistes insisteixen que el que més els enorgulleix és vestir la samarreta de la Selecció i portar el país "als llocs més alts", però defensen que "és el moment de lluitar" pensant en el fet que "les pròximes generacions puguin tenir un futbol molt més igualitari i a l'altura que tots mereixem".

Categoria: Fanzone
Etiquetes: RFEF Futbol Esport