Fanzone
Luis Rubiales, expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol
Foto: Luis Rubiales, expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol | EFE
Cas Rubiales

Rubiales, citat a declarar divendres com a investigat pel petó forçat a Jennifer Hermoso

Temps de lectura: 2 minuts
Luis Rubiales, expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol
Foto: Luis Rubiales, expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol | EFE

El jutge de l'Audiència Nacional, Francisco de Jorge, ha citat aquest divendres 15 de setembre a l'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, com a imputat pel petó forçat a Jennifer Hermoso.

Per què és important? Així doncs, l'Audiència Nacional obre la via penal. El cas l'investiga aquest òrgan perquè els fets van tenir lloc a l'estranger, concretament a Austràlia durant la celebració del Mundial.

Què en sabem? L'Audiència Nacional ho ha comunicat un dia després d'admetre a tràmit la querella de la Fiscalia contra Rubiales per delictes d'agressió sexual i coaccions.

  • El titular del Jutjat Central d'Instrucció Número 1 cita a partir de les 12:00 Rubiales, qui haurà d'anar presencialment a la seu del tribunal.
  • A la querella de la Fiscalia, s'assenyala que s'havia d'investigar el petó de Rubiales i també la pressió "constant" que va rebre Hermoso i la seva família, per part de la Federació i de l'entorn, perquè "aprovés l'acte".

D'on venim? La citació de Rubiales es produeix després que aquest dilluns el magistrat reclamés a diversos mitjans, entre ells RTVE, els vídeos del petó forçat "des de tots els angles", així com diversos instants previs i posteriors, inclosos la celebració al vestuari o a l'autobús.

  • Precisament aquest cap de setmana Rubiales va presentar la seva dimissió com a president de la RFEF, càrrec del qual ja estava suspès per part de la FIFA.
  • En un comunicat difós a les xarxes socials, Rubiales va anunciar que presentava la seva renúncia perquè "el futbol espanyol pot resultar perjudicat per tota aquesta campanya tan desproporcionada".

Què esperar? Aquesta investigació per part de l'Audiència Nacional deixa a l'aire el procediment obert pel Tribunal Administratiu de l'Esport.

  • Aquest òrgan té pendent resoldre sobre l'expedient obert a Rubiales per falta greu, però ara els seus membres han de valorar si deixen aquest tràmit en pausa en cas que considerin que per la via penal s'estan investigant els mateixos fets.