Fanzone
Moment en què Rubiales dona un petó forçat a Hermoso
Foto: Moment en què Rubiales dona un petó forçat a Hermoso | EFE/ RFEF
Cas Rubiales

Jennifer Hermoso denuncia a la Fiscalia el petó no consentit de Rubiales

Actualitzat: Dimecres, 6 de setembre de 2023. 15:28
Temps de lectura: 2 minuts
Moment en què Rubiales dona un petó forçat a Hermoso
Foto: Moment en què Rubiales dona un petó forçat a Hermoso | EFE/ RFEF

La jugadora de la selecció espanyola, Jennifer Hermoso, ha formalitzat davant la Fiscalia la seva denúncia pel petó no consentit que Luis Rubiales li va donar durant la celebració del Mundial, segons ha avançat elDiario.es.

Per què és important? La declaració i denúncia de Jennifer Hermoso són indispensables perquè la Fiscalia actuï contra Rubiales a través de la presentació d'una querella a l'Audiència Nacional.

Què en sabem? Tal com ha explicat el diari, la jugadora de la selecció va formalitzar la denúncia aquest dimarts 5 de setembre i la Fiscalia de l'Audiència Nacional presentarà ara la querella.

  • La Fiscalia va obrir diligències contra Rubiales el passat 28 d'agost. A l'escrit, la fiscal Marta Durántez, va acordar dirigir-se a la futbolista per oferir-li la possibilitat de sumar-se al procediment formalitzant la seva denúncia.
  • La fiscal va donar-li un termini de 15 dies perquè es posés en contacte amb la Fiscalia de l'Audiència Nacional i "informar-la dels seus drets com a víctima d'un presumpte delicte d'agressió sexual".

A la pràctica: La presentació d'aquesta denúncia era indispensable perquè la Fiscalia pogués querellar-se contra Rubiales, ja que els fets van tenir lloc a l'estranger.

  • La Fiscalia recordava que l'article 191 del Codi Penal estableix que per procedir per delictes d'agressió sexual "es precisa denúncia de la persona afectada, del seu representant legal o querella del Ministeri Fiscal, que actuarà ponderant els legítims interessos en presència".

D'on venim? Quan la Fiscalia va obrir diligències, Hermoso encara no havia presentat una denúncia formal, però s'havia pronunciat en un comunicat a les xarxes socials.

  • "Em vaig sentir vulnerable i víctima d'una agressió, un acte impulsiu, masclista, fora de lloc i sense cap mena de consentiment per la meva part", va publicar Hermoso.

Situació actual: Rubiales es troba suspès provisionalment del seu càrrec com a president de la Real Federació Espanyola de Futbol, però no se'l va poder inhabilitar perquè el Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) va considerar els fets d'"infracció greu" i no pas "molt greu".