Fanzone
El jugador del Real Madrid, Dani Carvajal
Foto: El jugador del Real Madrid, Dani Carvajal | EFE
Cas Rubiales

Carvajal culpabilitza Hermoso per no denunciar i qüestiona que sigui víctima de Rubiales

Actualitzat: Dimecres, 6 de setembre de 2023. 17:20
Temps de lectura: 3 minuts
El jugador del Real Madrid, Dani Carvajal
Foto: El jugador del Real Madrid, Dani Carvajal | EFE

El jugador de la selecció espanyola i tercer capità del Real Madrid, Dani Carvajal, no volia posicionar-se sobre el petó forçat de Luis Rubiales a Jennifer Hermoso, però les seves paraules s'han acabat convertint en un cas més d'intent per qüestionar la víctima. 

Per què és important? Des de fa setmanes el món del futbol gira entorn la polèmica pel petó no consentit de Luis Rubiales, president apartat de la RFEF, a la jugadora Jennifer Hermoso. Si bé és cert que molts s'han posicionat, les paraules de suport de la majoria dels jugadors de futbol han tardat a arribar i han estat molt pobres.

  • Ara, tot i no voler posicionar-se, el jugador del Madrid s'ha sumat als intents de molts altres que defensen Rubiales i qüestionen si Hermoso ha estat realment una víctima o no.

Què ha dit Carvajal? Preguntat per la polèmica, Carvajal ha defensat que "hi ha estaments legals que estan considerant si realment Jennifer és víctima d'una cosa que s'està tramitant", però ha dit que no pot condemnar una part o altra perquè "avui en dia ella no ha presentat cap denúncia".

  • "Hi ha persones que han de decidir si hi ha algun culpable o alguna víctima. Tampoc podem posicionar-nos o condemnar una part o una altra prèviament sense conèixer realment què ha passat", ha dit Carvajal.
  • Hores després, el jugador merengue ha volgut matisar les seves paraules assenyalant que només defensa la "prenuncio d'innocència d'aquest país".

El més nou: Precisament aquest dimecres s'ha conegut que la jugadora Jennifer Hermoso ha formalitzat davant la Fiscalia la seva denúncia pel petó no consentit que Luis Rubiales. 

  • La presentació d'aquesta denúncia era indispensable perquè la Fiscalia pogués querellar-se contra Rubiales, ja que els fets van tenir lloc a l'estranger.

D'on venim? El comunicat conjunt dels jugadors de la selecció espanyola de futbol va tardar a arribar dues setmanes. En ell, els companys d'Hermoso van denunciar els "comportaments inacceptables" de Luis Rubiales.

  • El text, però, evitava demanar la dimissió del president de la RFEF i no parlava del cas concret. De fet, ni tan sols es mencionava la jugadora afectada.
  • Els jugadors van rebre diverses crítiques, però Carvajal ha justificat que la majoria de futbolistes no s'hagin pronunciat abans a títol individual.
  • "No crec que el futbolista que no s'hagi pronunciat al respecte sigui una cosa dolenta. Cadascú pot decidir i fer el que cregui convenient. Però s'ha polititzat tant el tema que et fa por opinar, et fa por dir qualsevol cosa i que puguis equivocar-te o que es pugui interpretar de manera errònia. I crec que per això la gran majoria dels futbolistes espanyols no s'han pronunciat", ha defensat Carvajal.

A més: Les polèmiques paraules de Carvajal han generat diverses crítiques, entre elles la de l'exjugador blaugrana i analista, Marc Crosas.

  • "El capità del Reial Madrid i de la selecció espanyola es manté al marge, perquè no sap si Jenni és víctima d'abús de poder, ja que no ha fet la denúncia. Més masclista i més fatxa no es pot ser", ha dit a Twitter.