Fanzone
Entrenament de la selecció sueca pel partit contra Espanya
Foto: Entrenament de la selecció sueca pel partit contra Espanya | Twitter / @svenskfotboll
Selecció

Suècia es planteja boicotejar el partit amb Espanya per donar suport a les jugadores

Temps de lectura: 2 minuts
Entrenament de la selecció sueca pel partit contra Espanya
Foto: Entrenament de la selecció sueca pel partit contra Espanya | Twitter / @svenskfotboll

Les jugadores de Suècia, les pròximes rivals de la selecció espanyola, estarien disposades a donar suport a les jugadores amb un possible boicot al partit que està previst per aquest divendres.

Per què és important? La crisi a la selecció espanyola femenina continua, sobretot després que la nova seleccionadora convoques a la majoria de les jugadores que van indicar que no tornarien a jugar amb la Roja fins que s'adoptessin canvis importants.

Què en sabem? La selecció sueca de futbol és coneixedora de tota la polèmica entre les jugadores espanyoles i la Federació i han decidit manifestar-se al respecte.

  • La internacional sueca, Filippa Angeldahl, ha lamentat la situació tan "difícil" que viuen les seves companyes de professió.
  • "Els altres països hem de fer-los costat en la decisió que prenguin. Si creuen que han de boicotejar el partit per intentar que passi alguna cosa, està clar que nosaltres estarem al seu costat", ha indicat Angeldahl.
  • "Ha de ser molt fort el que passa perquè diguin "no" a una selecció. I és que jugar representant el teu país és el millor que et pot passar com a futbolista", afegeix.

A més: La portera de la selecció sueca, Hedvig Lindhal, també s'ha pronunciat a les xarxes socials.

  • "No vull animar la gent a perseguir somnis futbolístics si el mateix joc no protegeix les esportistes mentre els persegueixen", ha explicat.

Previsions: El partit entre Suècia i Espanya de la Nations League està previst per aquest divendres a les 18:30.

A la pràctica: Si les jugadores espanyoles mantenen la seva postura de no anar amb la selecció, les conseqüències poden ser greus, com una multa d'entre 3.000 i 30.000 euros i la suspensió de la llicència federativa per un període d'entre dos a quinze anys.

Context: Després de la convocatòria de la nova seleccionadora, Montse Tomé, on donava noms de jugadores que no tenien cap intenció de jugar amb la selecció espanyola fins que no s'adoptin mesures i canvis estructurals, les futbolistes han publicat un dur comunicat on expressen que no rebutgen anar a entrenar i jugar "per motius justificats".

  • Les jugadores estudien les conseqüències legals de no assistir a la cita i mostren disconformitat amb les accions de la Reial Federació Espanyola de Futbol. Aquest és el comunicat íntegre
Categoria: Fanzone