Fanzone
Les jugadores arribant a València
Foto: Les jugadores arribant a València | EFE
Selecció

Les jugadores no troben una sortida legal i es presenten a la convocatòria de la selecció

Temps de lectura: 2 minuts
Les jugadores arribant a València
Foto: Les jugadores arribant a València | EFE

Situació encara més tensa a la selecció. Les 23 internacionals cridades per la nova seleccionadora, Montse Tomé, es presenten a la convocatòria aquest dimarts, tot i haver-se negat en un principi.

Per què és important? Les jugadores s'han reunit amb els seus advocats i amb el Consell Superior de l'Esport (CSD) per trobar una solució legal per evitar anar a la convocatòria, però no l'han trobada i totes han hagut d'assistir a la crida de Tomé.

  • Les futbolistes s'han de presentar per imperatiu legal, ja que en cas de no fer-ho suposaria una sanció i la suspensió federativa.

En detall: La convocatòria ha estat caòtica. Inicialment, les futbolistes estaven citades a dos quarts de dotze del matí a la ciutat esportiva de la RFEF a Las Rozas, a Madrid. 

  • Però aquest matí la Federació ha decidit traslladar a última hora la concentració de Madrid a València. Les jugadores del Barça ja han viatjat en avió, mentre que la resta s'han quedat en un hotel de Madrid, per anar juntes cap a la localitat de València, Oliva.

Previsions: Segons el Periodico, el Consell Superior d'Esport (CSD) està intentant fer una mediació entre les dues parts amb una reunió prevista per aquesta tarda.

  • De fet, hauria estat el mateix CSD qui hauria proposat el canvi d'ubicació per fer una reunió entre la Federació i les jugadores en un "territori neutral".
  • El diari El Publico assenyala que si aquestes negociacions acaben sense acord, el govern i CSD demanarien a la Federació que permeti a les jugadores que no volen ser convocades tornar a casa sense cap sanció.

A més, el diari As ha explicat que la Federació hauria decidit que l'equip de comunicació quedés allunyat de les jugadores fins que tornin a jugar un partit. L'equip de comunicació s'ha desplaçat a València, però dormirà en un hotel diferent del de les jugadores.

  • I és que entre les modificacions que demanen les futbolistes hi ha un canvi en l'equip de premsa, a qui acusen de tergiversar informació.

Context: Després de la convocatòria de la nova seleccionadora, Montse Tomé, on donava noms de jugadores que no tenien cap intenció de jugar amb la selecció espanyola fins que no s'adoptin mesures i canvis estructurals, les futbolistes van publicar un dur comunicat on expressen que no rebutgen anar a entrenar i jugar "per motius justificats".

Categoria: Fanzone