Fanzone
Camp Nou
Foto: Camp Nou | Unsplash
Cas Negreira

El Barça, imputat per suborns a Negreira: la Guàrdia Civil busca proves

Temps de lectura: 2 minuts
Camp Nou
Foto: Camp Nou | Unsplash

La Guàrdia Civil efectua un registre a la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per revisar la documentació del Comitè Tècnic Arbitral, òrgan del qual José María Enríquez Negreira va ser vicepresident. Cerquen proves de l'anomenat 'cas Negreira' pel qual ja està imputat el FCB i expresidents d'aquest com Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell, per delictes de suborn.

Per què és important? La investigació gira entorn d'uns pagaments del Barça a l'exdirigent dels àrbitres que podrien voler comprar les decisions d'aquests en benefici del club.

Què sabem? El jutge creu que es podria tractar d'una "corrupció sistemàtica" i per això cerca ara proves que puguin apuntar cap a aquesta teoria.

  • El CTA no tria els àrbitres dels partits de Lliga, però sí que pot influir en la categoria dels professionals, que s'estableix segons una sèrie de puntuacions.
  • La Policia Nacional busca documents de les actes de les reunions on es prenien aquest tipus de decisions per analitzar possibles irregularitats, també si hi ha pagaments a col·legiats, entre altres tipus de documents.

En detall: La investigació ha destapat que Negreira hauria cobrat a través d'empreses seves o del seu fil, més de set milions d'euros durant 18 anys.

  • A més, el jutge apunta que els pagaments van cessar quan Negreira va abandonar la vicepresidència del CTA.
  • El jutge apunta també que no es tractaria de corrupció esportiva, sinó de suborn.

Previsions: El cas està sota secret de sumari i caldrà esperar per saber si els registres dictats treuen l'aigua clara de l'entramat econòmic entre Negreira i el Futbol Club Barcelona.

Categoria: Fanzone