Fanzone
El president del FC Barcelona, Joan Laporta
Foto: El president del FC Barcelona, Joan Laporta | Gerard Franco / Europa Press
Champions

La UEFA no castiga al Barça pel Cas Negreira i podrà jugar la Champions League

Temps de lectura: 2 minuts
El president del FC Barcelona, Joan Laporta
Foto: El president del FC Barcelona, Joan Laporta | Gerard Franco / Europa Press

La UEFA finalment no sancionarà al Barça pel Cas Negreira i ha comunicat aquest divendres que podrà jugar a la Champions League.

Per què és important? L'organisme ha acabat la seva feina sobre la investigació del Cas Negreira i ha decidit no castigar al Barça. La decisió és més que bona pel club blaugrana, ja que jugar competicions europees és una gran font d'ingressos pel Barça i de no jugar la Champions, a part d'un dur revés esportiu, seria un sotrac econòmic.

Què en sabem? L'informe de la UEFA consta de 34 pàgines i conclou que el club blaugrana serà admès a tots els efectes per disputar la pròxima edició de la Lliga de Campions.

  • D'aquesta manera, el Barça estarà al bombo dels caps de sèrie a la Champions en el sorteig de la fase de grups el pròxim 31 d'agost juntament amb el Sevilla, el Manchester City, el Bayern, el PSG, el Benfica, el Nápoles i el Feyenoord.

D'on venim? Jean Samuel Leuba i Mirjam Koller Trunz, els dos inspectors del màxim organisme futbolístic europeu han encapçalat una investigació que va començar el 23 de març.

  • Des de llavors el president del Barça, Joan Laporta, va intensificar els seus contactes amb el president de la UEFA, Aleksander Ceferin, per mirar de salvar-se d'un càstig la pròxima temporada.
  • La UEFA fins i tot va enviar al club un formulari amb 71 preguntes i els va exigir que responguessin abans del 8 de juny per prendre una decissió.

Context: La presència del Barça a les competicions europees estava a l'aire pel cas de suposada corrupció que vincula el club amb uns pagaments arbitrals.

  • El cas Negreira posa el club blaugrana al punt de mira per presumpta corrupció al món de l'esport. De fet, la Fiscalia ha denunciat al Barça per pagar durant anys quantitats milionàries a l'empresa de qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Enríquez Negreira.
  • També estan investigant el mateix Negreira, els expresidents blaugranes Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, els exdirectius del club Óscar Grau i Albert Soler i l'empresa de Negreira DASNIL 95 SL.
Categoria: Fanzone