Fanzone
El president del Barça
Foto: El president del Barça | Marc Graupera Aloma / Afp7 / Europa Press
Futbol Club Barcelona

La Fiscalia aparta Laporta del Cas Negreira perquè els seus pagaments han prescrit

Temps de lectura: 1 minut
El president del Barça
Foto: El president del Barça | Marc Graupera Aloma / Afp7 / Europa Press

La Fiscalia Anticorrupció ha rebutjat investigar a Joan Laporta i Joan Gaspart pel Cas Negreira. El ministeri públic argumenta que els seus pagaments han prescrit i que només indagarà en els que es van produir a partir del 2010.

Per què és important? Laporta no serà investigat per l'escàndol de corrupció que esquitxa el club culer.

En profunditat: Segona ha pogut saber La Sexta, la Fiscalia ha argumentat que abans del 2010 no existia el delicte de corrupció esportiva, ni el d'administració deslleial, ni tampoc la responsabilitat de la persona jurídica.

  • Per tant, s'investigarà els pagaments a l'exvicepresident dels àrbitres a partir de l'any 2010, així sent Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu els dos únics presidents afectats per aquest canvi de posicionament.

Què vol dir? Els pagaments que suposadament van començar a partir del 2000-2001 fins al 2010, quedaran prescrits i tant Joan Gaspar com Joan Laporta no haurien de respondre davant de la justícia per aquest afer.

  • Tot i això, cal subratllar que l'última paraula la tindrà la jutgessa instructora del cas, que haurà de validar aquest plantejament. Per tant, no és definitiu que Laporta i Gaspart se'n deslliurin.

Context: La justícia està investigant uns pagaments que presumptament s'haurien efectuat des del Barça al vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres per suposadament influir en les decisions arbitrals. 

  • Aquests pagaments irregulars haurien iniciat l'any 2000 fins que el 2018 Bartomeu els va cessar.
Categoria: Fanzone
Etiquetes: Barça Corrupció