Fanzone
Ciutat esportiva del Reial Madrid a Valdebebas
Foto: Ciutat esportiva del Reial Madrid a Valdebebas | Europa Press/ Gustavo Valiente
Cas Negreira

El Real Madrid acusarà el Barça en el Cas Negreira

Temps de lectura: 2 minuts
Ciutat esportiva del Reial Madrid a Valdebebas
Foto: Ciutat esportiva del Reial Madrid a Valdebebas | Europa Press/ Gustavo Valiente

El Jutjat d'Instrucció 1 de Barcelona, que investiga el Cas Negreira, ha acceptat el Real Madrid com a acusació particular en la causa.

Per què és important? El cas posa el club blaugrana al punt de mira per presumpta corrupció al món de l'esport. De fet, la Fiscalia ha denunciat al Barça per pagar durant anys quantitats milionàries a l'empresa de qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Enríquez Negreira.

Què en sabem? El jutjat ha acceptat la personació del Madrid, és a dir, que el considera víctima del cas.

  • En la resolució, es considera que la competició podria haver estat adulterada per les actuacions de persones vinculades al FC Barcelona amb l'objectiu d'afavorir el club en la presa de decisions arbitrals i, per tant, en els resultats de la competició.
  • Amb aquesta resolució, el club blanc podrà demostrar que ha estat directament afectat pels delictes que s'investiguen.
  • També s'ha admès la personació en la causa de diversos socis del Barça i també del Madrid, com a acusació popular. Són Luis José Sáenz Tejada Valleja, soci del club blanc i Pompili R i Associació per a la Promoció d'Activistes Socials i Esportives 2004, socis de l'equip blaugrana.

Tot i això, la magistrada instructora ha rebutjat que el Consell Superior d'Esports sigui part de la causa com a acusació particular.

  • La jutgessa justifica la seva exclusió amb l'argument que "els organismes públics, pertanyin al sector que pertanyin, no poden exercir l'acció popular, llevat que hi hagi habilitació legal expressa".

D'on venim? El Barça, qui va demanar presentar-se també com a acusació en el cas Negreira, està investigat com a persona jurídica per la causa dels pagaments a José María Enríquez Negreira, exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres.

  • També estan investigant el mateix Negreira, els expresidents blaugranes Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, els exdirectius del club Óscar Grau i Albert Soler i l'empresa de Negreira DASNIL 95 SL.
Categoria: Fanzone