Fanzone
Agència Tributària
Foto: Agència Tributària | Europa Press
Cas Negreira

L'exàrbitre Enríquez Negreira, a la llista de morosos: Quant deu a Hisenda?

Temps de lectura: 2 minuts
Agència Tributària
Foto: Agència Tributària | Europa Press

L'exàrbitre, José María Enríquez Negreira ha entrat a la llista de contribuents que deuen a Hisenda més de 600.000 euros.

Per què és important? Enríquez Negreira dona nom al 'Cas Negreira', una investigació de corrupció per possibles pagaments fets pel Barça a l'exàrbitre quan aquest era vicepresident del Comité Tècnic d'Àrbitres de futbol.

Què en sabem? Es tracta d'un conjunt de 41 noms de persones físiques i jurídiques que deuen un total de 73,8 milions d'euros i la majoria són empresaris del sector immobiliari, del sector del joc, i de companyies d'aigua, algunes empreses repeteixen a la llista des de fa anys.

Quant deu? D'acord amb el desè llistat publicat per Hisenda aquest divendres, Enríquez Negreira acumula un deute d'1,11 milions d'euros.

A més: A la llista també ha entrat l'exjugador del FC Barcelona, Malcom Filipe Silva de Oliveira amb un deute de 821.917 euros.

Context: El 'Cas Negreira' és una suposada trama de corrupció que vincula l'exàrbitre amb uns pagaments realitzats pel Barça.

  • El club va pagar més de 7,3 milions d'euros a les dues empreses de Negreira del 2001 al 2018 mentre aquest era vicepresident del CTA.
  • La fiscalia assegura que, "a través dels presidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, el FC Barcelona va aconseguir i mantenir un acord verbal estrictament confidencial amb Enríquez Negreira per tal que, en la seva qualitat de vicepresident del CTA i a canvi de diners, realitzés actuacions tendents a afavorir el FC Barcelona en la presa de decisions dels àrbitres".
  • De fet, el d’instrucció número 1 de Barcelona ha decidit investigar Javier Enríquez Romero, fill de l'exdirigent arbitral José María Enríquez Negreira, en el cas de suposats favors arbitrals al FC Barcelona.
Categoria: Fanzone