Fanzone
Les jugadores del FC Barcelona i de la selecció espanyola de futbol Alèxia Putellas i Irene Paredes a la seva arribada a la Ciutat de la Justícia de Barcelona
Foto: Les jugadores del FC Barcelona i de la selecció espanyola de futbol Alèxia Putellas i Irene Paredes a la seva arribada a la Ciutat de la Justícia de Barcelona | EFE/Toni Albir
Cas Rubiales

Putellas, Paredes i Misa Rodríguez confirmen que Hermoso va rebre pressions pel petó forçat

Actualitzat: Dilluns, 2 d'octubre de 2023. 14:30
Temps de lectura: 3 minuts
Les jugadores del FC Barcelona i de la selecció espanyola de futbol Alèxia Putellas i Irene Paredes a la seva arribada a la Ciutat de la Justícia de Barcelona
Foto: Les jugadores del FC Barcelona i de la selecció espanyola de futbol Alèxia Putellas i Irene Paredes a la seva arribada a la Ciutat de la Justícia de Barcelona | EFE/Toni Albir

El jutge que investiga l'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales pel petó sense consentiment que va clavar a la jugadora Jennifer Hermoso ha pres declaració aquest dilluns a les futbolistes de la Selecció Alexia Putellas, Irene Paredes i Misa Rodríguez.

Per què és important? Aquesta és una de les dates marcades al calendari judicial del polèmic cas, pel qual l'exdirigent del futbol espanyol podria ser condemnat per agressió sexual i coaccions; també està imputat l'exseleccionador nacional Jorge Vilda.

Què en sabem? Aquest dilluns al matí ha estat el torn d'Alexia Putellas, Irene Paredes i Misa Rodríguez. Les dues primeres han declarat a través de videoconferència des de la Ciutat de la Justícia i la tercera de manera presencial.

  • Segons fonts de la Fiscalia, totes tres jugadores han ratificat la versió de la víctima, Jenni Hermsoso, i han assegurat que el petó no va ser consentit i que va rebre pressions perquè sortís en defensa de l'expresident de la RFEF, Luis Rubiales.

I Jenni Hermoso? La incògnita encara sense resoldre és quan es produirà la declaració de la jugadora de l'absoluta Jenni Hermoso.

  • La 10 de la Seleccció i víctima del petó sense consentiment té compromisos amb la Primera Divisió Feminal de Mèxic defensant els colors del Pachuca, cosa que complica la seva declaració presencial.

D'on venim? Rubiales va negar davant del jutge coaccions cap a la jugadora i el seu entorn; també falta de consentiment en el petó a la boca. L'expresident de la Federació va contestar a les preguntes de totes les parts i el jutge va acordar que no es pogués comunicar ni apropar a menys 200 metres a la futbolista.

  • Fa una setmana, el germà d'Hermoso va declarar que l'exseleccionador Jorge Vilda el va pressionar per rentar la imatge de Rubiales pel petó a la seva germana. Tant ell com una amiga de la jugadora van ratificar a més que el petó no va ser consentit.

A partir d'ara: L'exseleccionador Jorge Vilda i el director de Màrqueting de la RFEF, Rubén Rivera, declararan com investigats el 10 d'octubre. El dia 16 del mateix mes serà el torn del director de la Selecció masculina, Albert Luque, també com investigat.

  • Més endavant, el 20 d'octubre, escoltarà com a testimonis el seleccionador masculí Luis de la Fuente, el director de Comunicació de la RFEF, Pablo García Cuervo, i el subdirector de Comunicació, Enrique Yunta.
  • Finalment, el jutge ha citat el dia 27 el psicòleg de la selecció femenina, Javier López Vallejo, l'exdirector de gabinet de Luis Rubiales, José María Timón, i el responsable de compliance de la selecció, Javier Pujo.
Categoria: Fanzone