Fanzone
L'exentrenador de la selecció espanyola, Jorge Vilda
Foto: L'exentrenador de la selecció espanyola, Jorge Vilda | EFE
Cas Rubiales

El jutge del 'Cas Rubiales' imputa Jorge Vilda per les coaccions a Jenni Hermoso

Actualitzat: Dimecres, 27 de setembre de 2023. 13:55
Temps de lectura: 2 minuts
L'exentrenador de la selecció espanyola, Jorge Vilda
Foto: L'exentrenador de la selecció espanyola, Jorge Vilda | EFE

El jutge del 'Cas Rubiales', Francisco de Jorge, ha citat com a investigats a l'exseleccionador de futbol femení, Jorge Vilda i dos càrrecs de confiança de Luis Rubiales més, el 10 d'octubre.

Què en sabem? A banda de Vilda, el magistrat imputa el director de la selecció masculina, Albert Luque, i el director de màrqueting de la RFEF, Rubén Rivera.

  • Segons ha informat l'Audiència Nacional, s'ha canviat la condició de testimoni a investigat. 
  • La decisió arriba després d'escoltar la declaració com a testimoni del germà i l'amiga de Jenni Hermoso, els quals van assegurar que van patir pressions i coaccions perquè la jugadora sortís en defensa de Rubiales després de la polèmica pel petó forçat.

Previsions: El jutge que investiga el cas ha començat aquesta setmana els interrogatoris als testimonis del cas. Hi ha diverses persones properes a Hermoso, com les jugadores de la selecció espanyola Alèxia Putellas, Irene Paredes i Misa Rodríguez, que oferiran la seva versió dels fets el 2 d'octubre.

  • El magistrat manté les citacions previstes per a demà dijous com a testimonis de la cap de premsa de la selecció femenina, Patricia Pérez, i l'exdirector d'Integritat de la RFEF, Miguel Caba.

Context: Tant Luque com Rivera encara ocupen els seus càrrecs a la RFEF, però van ser assenyalats en el comunicat en què les jugadores demanaven canvis estructurals en l'organisme.

  • Per la seva banda, la RFEF va destituir Vilda el 5 de setembre. La continuïtat del seleccionador de l'equip femení ja penjava d'un fil després de donar suport a les paraules de Rubiales, tot aplaudint el seu discurs i no haver donat resposta a les demandes de les '15 rebels'.

D'on venim? Divendres passat 15 de setembre, Rubiales va comparèixer davant del jutge com a investigat per un delicte d'agressió sexual i un altre de coaccions.

  • El jutge va imposar a l’expresident de la Federació la prohibició d’apropar-se en un radi de 200 metres a la jugadora Jennifer Hermoso, així com comunicar-se amb ella durant la instrucció.
  • El magistrat, però, va rebutjar la petició de la fiscalia d’imposar compareixences periòdiques davant del jutjat. El ministeri públic també demanava la prohibició d’apropar-se a la jugadora, però en un radi de 500 metres.