Fanzone
L'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales
Foto: L'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales | EFE
Cas Rubiales

El jutge prohibeix a Rubiales apropar-se o comunicar-se amb Jennifer Hermoso

Actualitzat: Divendres, 15 de setembre de 2023. 15:40
Temps de lectura: 2 minuts
L'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales
Foto: L'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales | EFE

El jutge de l’Audiència Nacional, Francisco de Jorge, ha imposat a l’expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales la prohibició d’apropar-se en un radi de 200 metres a la jugadora Jennifer Hermoso, així com comunicar-se amb ella durant la instrucció.

Per què és important? Aquest divendres ha tingut lloc després de la declaració de l'expresident de la Reial Federació Espanyola, Luis Rubiales, com a investigat per un delicte d'agressió sexual i un altre de coaccions davant del Jutjat d'Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional.

Què en sabem? El magistrat, però, ha rebutjat la petició de la fiscalia d’imposar compareixences periòdiques davant del jutjat. El ministeri públic també demanava la prohibició d’apropar-se a la jugadora, però en un radi de 500 metres.

En detall: L'expresident de la RFEF ha negat davant del jutge coaccions i falta de consentiment en el petó que va donar-li a la jugadora de la selecció, Jennifer Hermoso.

  • Fonts fiscals han informat que Rubiales ha contestat a les preguntes de totes les parts durant aproximadament 45 minuts de la seva declaració com a investigat.

Què han dit? Rubiales ha assistit al tribunal caminant juntament amb la seva advocada, Olga Tubau, i han arribat fins a l'entrada, on esperaven un centenar de periodistes. Tot i això, ha rebutjat contestar les preguntes als mitjans de comunicació.

  • Qui sí que ha parlat ha estat l'advocada catalana Carla Vall, qui encapçala la defensa de Jenni Hermoso.
  • "Estem molt satisfets amb la declaració d'avui", ha assegurat l'advocada, que també ha indicat que continuaran sostenint que el petó no va ser consentit, "com s'ha dit des d'un inici" i com ha pogut "observar tot el món". 
  • Vall no ha volgut fer més valoracions perquè "estem en un moment molt incipient de la instrucció".
  • "Hem demanat tant al ministeri fiscal com a l'acusació particular mesures cautelars, però esperarem a la resolució del jutge", ha assenyalat.
  • Sobre la jugadora, Vall ha apuntat que es troba "afectada per aquest acte humiliant que ha tacat una fita esportiva".