Fanzone
L'expresident de la RFEF, Luis Rubiales
Foto: L'expresident de la RFEF, Luis Rubiales | EFE
Cas Rubiales

El jutge que investiga el cas Rubiales cita tres jugadores de la selecció com a testimonis

Temps de lectura: 2 minuts
L'expresident de la RFEF, Luis Rubiales
Foto: L'expresident de la RFEF, Luis Rubiales | EFE

El jutge de l'Audiència Nacional que investiga l'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales pel petó forçat a Jenni Hermoso ha citat a declarar com a testimonis tres jugadores de la selecció.

Per què és important? El magistrat, Francisco de Jorge, ha imposat a Rubiales la prohibició d’apropar-se en un radi de 200 metres a la jugadora Jennifer Hermoso, així com comunicar-se amb ella durant la instrucció.

Previsions: A banda de les companyes de la selecció, i familiars, també han citat dos pèrits, que se sumen als quatre treballadors de la Federació que podrien estar citats per les suposades pressions a la jugadora.

  • El jutge prendrà declaració a les companyes d'Hermoso el 2 d'octubre. Els familiars d'Hermoso estan citades el 25 de setembre, mentre que els perits compareixeran el dia 28.

A més, les citacions se sumen a les del director de Marketing de la RFEF, Rubén Rivera; el director d'Integritat, Miguel García; la cap de premsa de la selecció femenina de futbol, Patricia Pérez; i la del director de la selecció masculina, Albert Luque.

  • Tots ells compareixeran davant del jutge el proper 28 de setembre com a testimonis.
  • De fet, la Fiscalia va preguntar a Rubiales durant la seva declaració per la intervenció d'aquests responsables de la RFEF al cas. L'expresident, però, van negar que haguessin pressionat la jugadora per justificar públicament el petó.

En detall: Segons ha informat l'Audiència Nacional, el magistrat ja ha rebut a través de l'Ambaixada d'Austràlia, gràcies a la ràpida col·laboració, el certificat del contingut de tots els delictes del Còdi Penal del país en relació amb els fets investigats.

Context: Divendres passat 15 de setembre, Rubiales va comparèixer davant del jutge com a investigat per un delicte d'agressió sexual i un altre de coaccions.

  • El jutge va imposar a l’expresident de la Federació la prohibició d’apropar-se en un radi de 200 metres a la jugadora Jennifer Hermoso, així com comunicar-se amb ella durant la instrucció.
  • El magistrat, però, va rebutjar la petició de la fiscalia d’imposar compareixences periòdiques davant del jutjat. El ministeri públic també demanava la prohibició d’apropar-se a la jugadora, però en un radi de 500 metres.