Fanzone
L'exjugador de futbol, Alfonso Pérez Muñoz
Foto: L'exjugador de futbol, Alfonso Pérez Muñoz | Twitter / @alfonsito0007
Polèmica

Les declaracions masclistes i catalanòfobes d'un exfutbolista aixequen una onada d'indignació

Temps de lectura: 2 minuts
L'exjugador de futbol, Alfonso Pérez Muñoz
Foto: L'exjugador de futbol, Alfonso Pérez Muñoz | Twitter / @alfonsito0007

L'entrevista a El Mundo de l'exfutbolista del Barça i del Reial Madrid, Alfonso Pérez Muñoz, ha aixecat una forta polèmica sobretot pel to masclista i catalanòfob a les seves respostes.

Per què és important? El món del futbol està vivint actualment un canvi, sobretot després del petó forçat de Rubiales a Jenni Hermoso, que ha marcat un abans i un després. Les jugadores ja no callen i fa setmanes que reivindiquen canvis estructurals que acabin amb el masclisme que hi ha amagat dins les institucions. 

Què ha dit? L'exfutbolista ha estat entrevistat pel diari El Mundi i les seves respostes s'han fet virals. Pérez s'ha referit a la situació de la selecció espanyola i també ha tingut paraules cap a Pep Guardiola.

  • Pel que fa a les reivindicacions de les futbolistes, Pérez reconeix que la seva opinió és "força discrepant".
  • "Em sembla molt bé que les dones tinguin el seu espai i els seus drets, com els tenen des de fa bastants anys, però crec que no es pot equiparar de cap manera el futbol femení amb el masculí, perquè tot va en funció dels ingressos que generis i de la repercussió mediàtica", explica Pérez.
  • "I aquí no hi ha comparació. A mi m'agradaria cobrar el que cobra Cristiano Ronaldo, però no soc tan bo", afegeix.
  • "[El futbol femení] Ha evolucionat, però han de tocar de peus a terra i saber que no es poden equiparar en cap sentit a un futbolista home", diu Pérez.

A més: L'exfutbolista també parla dels jugadors que han renunciat a jugar amb la selecció espanyola i fa referència al seu company de professió, Pep Guardiola.

  • "A mi em sembla molt honest dir: "Jo no em sento espanyol, no vaig a la selecció". No ho comparteixo, però veig que és més honest que altres als que, per prestigi i diners, he vist vestir la samarreta d'Espanya sense sentir-se espanyols", comenta l'exjugador de futbol.
  • "En el seu cas [Guardiola], com en d'altres o el de les noies, jo obligaria a fer un petó a la bandera espanyola perquè sàpiguen que defensen amb honor i honestedat la samarreta del seu país", explica.
  • "Això, el primer, i després ja protestes pel que vulguis. Em sembla bé que demanin el que considerin, però la selecció està per sobre de tot", afirma.

Qui és? Alfonso Pérez Muñoz, exfutbolista de 51 anys, va ser 38 cops internacional amb la selecció espanyola. Va jugar al Reial Madrid, FC Barcelona, Reial Betis o Olympique de Marsella.