Fanzone
Alejandro Balde, lluitant per una pilota a l'Espanya - Escòcia d'aquest 12 d'octubre
Foto: Alejandro Balde, lluitant per una pilota a l'Espanya - Escòcia d'aquest 12 d'octubre | EFE
Espanya 2-0 Escòcia

El virus FIFA ataca el Barça i suma un lesionat a la infermeria de Xavi

Temps de lectura: 3 minuts
Alejandro Balde, lluitant per una pilota a l'Espanya - Escòcia d'aquest 12 d'octubre
Foto: Alejandro Balde, lluitant per una pilota a l'Espanya - Escòcia d'aquest 12 d'octubre | EFE

El temut virus FIFA torna a atacar el Barça. Alejandro Balde deixa la concentració de la Selecció espanyola abans de temps i torna lesionat a Barcelona per agreujar la situació que viu la infermeria de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, amb altres sis jugadors titulars lesionats.

Per què és important? El calendari torna a posar en evidència la càrrega de partits dels futbolistes, desbordats amb els compromisos internacionals, a banda de jugar habitualment dos cops per setmana amb els seus clubs. Entrenadors com Pep Guardiola han criticat la FIFA per prioritzar els interessos econòmics a la salut dels jugadors i de l'espectacle.

El més nou: Alejandro Balde ha abandonat la concentració i no viatjarà amb la resta de 'la Roja' a Noruega, partit important per segellar la classificació a l'Eurocopa de l'estiu vinent. Ho ha confirmat el seleccionador Luis de la Fuente després de l'enfrontament contra Escòcia.

  • El canterà del Barça va sortir de titular al partit jugat a Sevilla aquest dijous 12 d'octubre. Va jugar la primera part, però no va tornar a sortir del túnel de vestidors per disputar la segona en notar unes molèsties a l'adductor; el va substituir el madridista Fran García.

A partir d'ara: El lateral esquerre titular de Xavi Hernàndez se sotmetrà a proves mèdiques tan bon punt aterri a la capital catalana. Serà llavors quan els serveis mèdics determinin l'abast de la lesió i confirmin (o no) la pitjor de les pors del tècnic egarenc: que no pugui alinear una altra peça cabdal de l'equip.

  • Si no pogués jugar els pròxims enfrontaments del Barça (el següent és contra l'Athletic Club de Bilbao a l'Estadi Olímpic Lluís Companys el diumenge 22), Xavi podria alinear Marcos Alonso (que no es troba en el seu millor moment de forma) o bé tornar a la defensa de tres, amb Iñigo Martínez com a central esquerre.

Visió global: En cas de confirmar-se la lesió de Balde, aquesta se sumaria a les altres sis, que afecten jugadors habitualment titulars com són Pedri, Lewandowski, de Jong, Raphinha, Koundé i Lamine Yamal.

Mentrestant: Segueixen a la concentració de la Selecció altres dos jugadors del Barça, Gavi i Ferran Torres. Ben segur que Xavi Hernández creua els dits perquè no tornin amb problemes.

  • Nico Williams, extrem de l'Athletic Club, va rebre un cop que el va deixar a la grada contra Escòcia i també torna cap a Bilbao abans d'hora. Alfonso Pedraza, jugador del Vila-real, s'afegeix al grup per substituir-lo.

Per acabar: 'La Roja' ha guanyat 2-0 contra Escòcia, que és líder del grup amb tres punts més i un partit més, així que els de la Fuente depenen d'ells mateixos per guanyar-se el pas directe a l'Eurocopa.

  • L'absoluta juga el segon i últim compromís d'aquesta finestra FIFA contra la Noruega d'Erling Haaland aquest diumenge 15 d'octubre a les 20:45.