Fanzone
Florentino Pérez, president del Madrid, amb Joan Laporta, del Barça
Foto: Florentino Pérez, president del Madrid, amb Joan Laporta, del Barça | EFE
El Clàssic

Florentino 'plantarà' Laporta al Clàssic pel tuit d'un directiu contra Vinicius

Temps de lectura: 3 minuts
Florentino Pérez, president del Madrid, amb Joan Laporta, del Barça
Foto: Florentino Pérez, president del Madrid, amb Joan Laporta, del Barça | EFE

El president del Reial Madrid, Florentino Pérez, 'plantarà' Joan Laporta a la llotja de l'Estadi Olímpic Lluís Companys al Clàssic de dissabte 28 d'octubre. És la decisió que el mandatari blanc ha pres contra un polèmic tuit de molt mal gust publicat per Miquel Camps, portaveu del Barça, que fins i tot insultava Vinicius.

Per què és important? El primer Barça - Reial Madrid de la lliga 2023/2024 espera a la cantonada i, un cop més, anirà carregat de tensió. Aquest cop, no només per l'escàndol del cas Negreira, sinó pel lamentable gest d'un directiu culer, aprofitat des de la capital per aprofundir en el serial de la mala relació entre el club blaugrana i el blanc.

Què en sabem? Si bé semblava que Florentino havia enterrat la destral de guerra i havia confirmat la seva assistència a la llotja de Montjuïc després de diversos anys sense veure un Clàssic des de Barcelona, el club ha cancel·lat el viatge del president, segons ha informat 'El Chiringuito de Jugones'.

  • El motiu, el tuit de Miquel Camps carregant contra Vinicius, que després va esborrar; es devia imaginar que no havia estat una bona idea publicar aquesta opinió precisament amb el càrrec que ostenta de portaveu adjunt blaugrana.
  • Aquest era el tuit: "No és racisme, es mereix un clatellot per pallasso i provocador". Com a reacció, periodistes i mitjans de Madrid van demanar en bloc la seva destitució per part del president Joan Laporta, que no ha dit paraula sobre l'afer.

Mentrestant: L'entrenador del Barça, Xavi Hernández, ha estat preguntat per aquesta polèmica després de la victòria per 2-1 contra el Xakhtar Donetsk d'aquest dimecres, que posa l'equip amb peu i mig per passar a vuitens de la Champions.

  • Xavi ha estat molt contundent sobre el tema i ha defensat no carregar de tensió el partit contra el màxim rival pel bé del fair play. "No m'agrada cap gest que contribueixi a generar tensió", ha dit en relació al tuit de Camps.
  • A més, s'ha emprenyat quan li han demanat l'opinió sobre la 'plantada' de Florentino, acusant el periodista de generar encara més tensió amb la seva pregunta.

Previsions: El Barça rep el Madrid dissabte 28 d'octubre a les 16:15, amb els blancs per sobre i amb mig equip titular culer lesionat.

  • Els d'Ancelotti són colíders de LaLiga EA Sports amb un punt més a la classificació, així que els culers podrien superar-los i passar de tercers a primers, sempre a l'espera del que faci el Girona, que comparteix un liderat històric.
  • Xavi Hernández provarà els lesionats fins a l'últim moment per incloure'ls o no a la convocatòria. Koundé i Sergi Roberto no hi entraran, i hi ha dubtes que hi arribin amb prou garanties Frenkie de Jong i Pedri. Lewandowski i Raphinha són els que tenen més opcions d'entrar com a titulars malgrat encara no tenir l'alta mèdica.