Fanzone
L'entrenador del Barça, Jonatan Giráldez
Foto: L'entrenador del Barça, Jonatan Giráldez | FC Barcelona
Barça

Jonatan Giráldez fa oficial la seva sortida del Barça a final de temporada

Temps de lectura: 3 minuts
L'entrenador del Barça, Jonatan Giráldez
Foto: L'entrenador del Barça, Jonatan Giráldez | FC Barcelona

L'entrenador del FC Barcelona femení, Jonatan Giráldez, ha anunciat aquest dilluns que no renovarà el seu contracte amb el Barça i deixarà el club a finals de temporada.

Per què és important? El tècnic del Barça ha aconseguit, fins al moment, dues lligues, dues Supercopes d'Espanya, una Champions League i una Copa de la Reina.

Què ha dit? En una roda de premsa, Giráldez ha anunciat que ha rebut una oferta i marxarà a l'estranger per iniciar un nou projecte.

  • "Abans de rebre aquesta proposta, no estava pendent de cap altra oferta. Estava molt content amb la proposta de renovació que m'havia fet el Barça", ha dit l'entrenador.
  • Era una oferta que ens valorava com a cos tècnic. Ha sigut una decisió molt difícil de prendre, però és la millor a nivell personal", ha explicat.
  • Giráldez ha negat que la seva marxa del club estigui només relacionada amb els diners: "He posat més coses a la balança: inquietuds, reptes, la família. Ara mateix, no he decidit només per una qüestió econòmica".

A més: Giráldez s'ha mostrat molest perquè la notícia es filtrés i no poder marcar ell el moment per comunicar-ho.

  • Sobre el seu comiat, el tècnic ha confessat que li agradaria ser recordat com "una persona que ho ha deixat tot pel club, que ho ha donat tot i que sempre ha valorat les jugadores com a autèntiques protagonistes del que s'ha aconseguit".
  • "No em correspon a mi dir qui hauria d'ocupar el meu càrrec, però tinc clar que el club continuarà marcant tendència", ha remarcat.
  • Per acabar la roda de premsa, Giráldez ha assegurat que el millor record encara està per arribar aquesta temporada: "Espero que aquests mesos que queden siguin els millors. Volem guanyar tots els títols.

Context: El tècnic gallec va arribar com a primer entrenador l'estiu de 2021, agafant el relleu de Lluís Cortés. Des de llavors, ha sabut treure el millor de l'equip i ha marcat una evolució clara que s'ha traduït amb diversos títols.

  • Com a tècnic assistent, va guanyar Lliga i Copa i es va aconseguir arribar a la primera final europea. Posteriorment, el 2021, es va conquistar el triplet amb la Lliga, la Champions i la Copa del Rei, convertint-se en la millor temporada de la història del Barça femení.
  • El 2 de juliol de 2021, Giráldez va prendre les regnes com a primer entrenador de l'equip. En la seva primera temporada, aconsegueix la Lliga, la Copa del Rei i la Supercopa d'Espanya, a més de ser finalista de la Champions. En la segona temporada, la 2022/23, es guanya la Lliga, la Champions i la Supercopa d'Espanya en una altre any exitós de les blaugranes.
Categoria: Fanzone