Fanzone
Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol
Foto: Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol | EFE
Cas Rubiales

La justícia envia a judici a Luis Rubiales pel petó no consentit a Jenni Hermoso

Actualitzat: Dijous, 25 de gener de 2024. 11:39
Temps de lectura: 2 minuts
Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol
Foto: Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol | EFE

El jutge de l'Audiència Nacional ha proposat jutjar Luis Rubiales pel petó no consentit que va donar a la jugadora Jenni Hermoso. 

Què en sabem? El magistrat de l'Audiència Nacional Francisco de Jorge envia a judici a l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales. 

  • El jutge considera que s'ha de jutjar a Rubiales pel petó no consentit que li va donar a la jugadora de la selecció femenina espanyola després de guanyar el Mundial de Sidney el passat 20 d'agost. 
  • A més, la justícia també apunta que Rubiales hauria pressionat a la futbolista perquè justifiqués el petó. 
  • També proposa jutjar Albert Luque, Jorge Vilda i Rubén Rivera per les pressions que va rebre la jugadora. 

En detall: Després de mesos d'investigació, el magistrat ha conclòs que el petó "no va ser consentit i que va ser una iniciativa unilateral i sorprenent" de Rubiales. 

  • Rubiales ha estat investigat per un delicte d'agressió sexual i un altre de coaccions. 

D'on venim: Hermoso va declarar davant del jutge el passat 2 de gener i va ratificar la seva versió dels fets, com ja havia fet davant de la Fiscalia de l'Audiència Nacional a principis de setembre.

  • La jugadora va insistir que el petó va ser inesperat i en cap moment consentit. Així mateix, també va reiterar que després del petó, tant en el vol de tornada a Espanya com en la seva estada a Eivissa, va patir pressions constants.

Context: L'Audiència Nacional va obrir investigació el 2023 contra Rubiales pel petó que va fer a Hermoso durant la celebració de la victòria al Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda.

  • Els fets van generar una onada d'indignació i, sota el crit #SeAcabó, es va tirar endavant un moviment al món del futbol femení que va acabar amb la destitució de Rubiales al capdavant de la institució.
  • El 6 de setembre Hermoso va presentar una denúncia contra Rubiales, i l'11 el jutge va admetre a tràmit una querella de la Fiscalia. El 15 ja cridava a declarar Rubiales.
  • Posteriorment, van declarar tres companyes de la jugadora, Alèxia Putellas, Irene Paredes i Misa Rodríguez, i com a investigats l'exseleccionador Jorge Vilda, Albert Luque i Rubén Rivera.