Fanzone
Jennifer Hermoso celebra el Mundial
Foto: Jennifer Hermoso celebra el Mundial | EFE
Cas Rubiales

Jennifer Hermoso ratifica que el petó de Rubiales no va ser consentit

Actualitzat: Dimarts, 2 de gener de 2024. 13:10
Temps de lectura: 2 minuts
Jennifer Hermoso celebra el Mundial
Foto: Jennifer Hermoso celebra el Mundial | EFE

La causa sobre el presumpte delicte d'agressió sexual de l'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, encara la seva recta final amb la declaració aquest dimarts de la futbolista Jennifer Hermoso.

Per què és important? A l'expresident de la RFEF se li atribueix un delicte d'agressió sexual i un altre de coaccions, pel petó forçat a Jenni Hermoso i els intents posteriors perquè la jugadora fes declaracions exculpant-lo.

Què en sabem? Jennifer Hermoso està citada aquest dimarts a les 10:00 davant del jutge Francisco de José.

  • Està previst que ratifiqui la declaració que ja va fer davant la Fiscalia de l'Audiència Nacional a principis de setembre.
  • El jutge la va citar inicialment el passat 28 de novembre, però dues defenses —entre elles les del mateix Rubiales— van sol·licitar el seu ajornament perquè els coincidia amb altres processos judicials.

Què ha dit? Fonts jurídiques consultades per Europa Press han confirmat que Hermoso ha ratificat davant del jutge el que va declarar davant de la tinent fiscal de l'Audiència Nacional.

  • Hermoso ha insistit que el petó va ser inesperat i en cap moment consentit. Així mateix, ha reiterat que després del petó, tant en el vol de tornada a Espanya com en la seva estada a Eivissa, va patir una tossuderia constant.

D'on venim? L'Audiència Nacional va obrir investigació el 2023 contra Rubiales pel petó que va fer a Hermoso durant la celebració de la victòria al Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda.

  • Els fets van generar una onada d'indignació i, sota el crit #SeAcabó, es va tirar endavant un moviment al món del futbol femení que va acabar amb la destitució de Rubiales al capdavant de la institució.

Context: El 6 de setembre Hermoso va presentar una denúncia contra Rubiales, i l'11 el jutge va admetre a tràmit una querella de la Fiscalia. El 15 ja cridava a declarar Rubiales.