Fanzone
Caiguda de Negreira quan havia de ser examinat pels forenses a Barcelona
Foto: Caiguda de Negreira quan havia de ser examinat pels forenses a Barcelona | Captura / @sara_simonet
Cas Negreira

El jutge diu que Negreira està en condicions per declarar i el cita com a investigat

Temps de lectura: 2 minuts
Caiguda de Negreira quan havia de ser examinat pels forenses a Barcelona
Foto: Caiguda de Negreira quan havia de ser examinat pels forenses a Barcelona | Captura / @sara_simonet

El jutge ha citat a declarar com a investigat a l'exvicepresident del Comité Tècnic d'Àrbitres, José Maria Enriquez Negreira, després de considerar que conserva les facultats mentals per fer-ho.

Per què és important? La investigació gira entorn d'uns pagaments del Barça a l'exdirigent dels àrbitres que podrien voler comprar les decisions d'aquests en benefici del club.

Què en sabem? El jutge ha pres aquesta decisió després que un forense hagi determinat que l'exnúmero dos dels àrbitres té una certa pèrdua de memòria, però no està incapacitat per afrontar una investigació penal.

  • Aquesta exploració per part dels forenses de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya la va encarregar el magistrat per contrastar l'informe que havia presentat la defensa de Negreira, on va al·legar que l'exàrbitre, de 78 anys, pateix un deteriorament cognitiu que l'incapacita per poder fer front un procés penal.

D'on venim? El 10 d'octubre de 2023, Negreira estava citat per ser examinat per un forense per determinar el seu estat de salut i si podia afrontar un judici.

  • Quan arribava a l'Institut de Medicina Legal de Catalunya va patir una caiguda. Ràpidament, però, es va aixecar.

El Cas Negreira: La justícia està investigant uns pagaments que presumptament s'haurien efectuat des del Barça al vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres per suposadament influir en les decisions arbitrals. 

  • Enríquez Negreira està sent investigat pels 7,5 milions d'euros percebuts del FC Barcelona entre el 2001, a l'època de Joan Gaspart al capdavant del club, fins al 2018, amb Josep Maria Bartomeu a la presidència, segons la documentació de l'Agència Tributària inclosa en la causa instruïda pel jutge Aguirre.
  • El Barça va admetre que va fer aquests pagaments per rebre assessorament sobre el perfil dels àrbitres, però no per subornar-los o influir a la competició.
Categoria: Fanzone