Fanzone
El president del FC Barcelona, Joan Laporta
Foto: El president del FC Barcelona, Joan Laporta | EFE
Cas Negreira

El jutge afirma que Laporta va fer pagaments a Negreira, però el delicte ha prescrit

Temps de lectura: 2 minuts
El president del FC Barcelona, Joan Laporta
Foto: El president del FC Barcelona, Joan Laporta | EFE

El jutge que investiga el cas Negreira ha rebutjat que el FC Barcelona sigui, a més d'investigat, acusació particular. El titular del jutjat recorda que l'actual president del Barça, Joan Laporta, va fer pagaments similars, tot i que en el seu cas han prescrit.

Per què és important? El magistrat no només torna a denegar la personació del Barça com a acusació, sinó que recrimina a Laporta que vulgui acusar els expresidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu quan ell "va fer el mateix".

Què en sabem? A la resolució, el titular del Jutjat d'Instrucció 1 de Barcelona afirma que "resulta contrari a tota ètica que qui va cometre uns actes idèntics als dels posteriors presidents pretengui personar-se a la causa exercint l'acusació particular".

  • Aquests fets consisteixen "en haver pagat grans quantitats de diners a José María Enríquez Negreira per tractar-se d'un dels vicepresidents del Comitè Tècnic d'Àrbitres de la Reial Federació Espanyola de Futbol".
  • El magistrat exposa que no s’ha atribuït al president del FC Barcelona, Joan Laporta, la comissió de cap delicte “no per raons antijurídiques dels actes realitzats en el seu primer mandat, sinó per l’aplicació de les regles de prescripció delictiva”, ja que recorda que també va fer pagaments a la família Enríquez, a través de societats interposades d'aquests.

D'on venim? El jutge rebutja el recurs presentat pel club contra la resolució del 26 de juny de 2023 en què ja desestimava la seva personació com a acusació a la causa.

Mentrestant, aquest dimarts José María Enríquez Negreira ha estat visitat per un forense per determinar el seu estat de salut i si pot afrontar un judici.

  • Quan arribava a l'Institut de Medicina Legal de Catalunya ha patit una aparatosa caiguda. Ràpidament, s'ha aixecat i ha continuat caminant amb normalitat.