Fanzone
Fragments del vídeo pel Dia de la Dona del Real Sporting
Foto: Fragments del vídeo pel Dia de la Dona del Real Sporting | @RealSporting
8-M

Dures crítiques al Real Sporting de Gijón per la seva campanya del 8-M

Temps de lectura: 1 minut
Fragments del vídeo pel Dia de la Dona del Real Sporting
Foto: Fragments del vídeo pel Dia de la Dona del Real Sporting | @RealSporting

Aquest divendres, són moltes les institucions les que han volgut fer referència a les dones i la seva lluita. No obstant això, el club de futbol Real Sporting de Gijón ha creat polèmica a les xarxes socials amb el seu vídeo de campanya pel 8-M.  

Els motius: El vídeo comença amb una dona jove netejant, de genolls, amb el cap d'una escombra i amb una galleda d'aigua. 

  • La dona es troba al mig del camp de futbol i, seguidament, pinta sobre el terreny de joc el símbol femení amb el cercle del centre del camp.
  • Al vídeo l'acompanya un missatge: "Un símbol que ens uneix generació rere generació". 
  • La campanya, però, ha rebut moltes crítiques a les xarxes socials, on els usuaris veuen incomprensible com en un dia com el 8-M es mostri una dona agenollada a la gespa fent el que sembla ser netejar les línies que delimiten el terreny de joc dels futbolistes.

Reaccions: "Se li ha de donar una volta per a l'any que ve", han comentat els menys crítics. 

  • "Jura'm que has posat una dona passant una escombra pel Dia de la Dona", "Com es nota que tots els qui van pensar aquest anunci són homes", "Ha de ser broma", són alguns dels comentaris que també s'han vist a Twitter. 

Per acabar: Tot i això, alguns seguidors de l'Sporting han volgut aclarir que la noia estaria realment humitejant i no netejant aquestes línies, com s'ha afirmat en molts tuits.