Fanzone
Gerard Piqué, en una imatge de les seves xarxes socials
Foto: Gerard Piqué, en una imatge de les seves xarxes socials | Instagram
Investigació

La Guàrdia Civil investiga si Gerard Piqué va pagar comissions a Luis Rubiales per la Supercopa

Temps de lectura: 2 minuts
Gerard Piqué, en una imatge de les seves xarxes socials
Foto: Gerard Piqué, en una imatge de les seves xarxes socials | Instagram

La Guàrdia Civil investiga si l'exfutbolista del Barça, Gerard Piqué, va pagar comissions a Luis Rubiales per la Supercopa d'Espanya.

En detall: El 19 de setembre de 2023, la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil va demanar al Jutjat d'instrucció número 4 de Madrid que sol·licités informació a les autoritats d'Andorra.

  • Els agents posen el focus en comptes de l'Andorra CF, equip de futbol propietat de Gerard Piqué, per conèixer el destí dels fons que provenen d'un compte titulat per Kosmos.
  • En el sumari de la causa, els agents destaquen el "gran flux de diners" entre comptes del grup Kosmos, de Piqué i del seu entorn, i destaquen que el 90% dels pagaments de l'empresa pública saudita "tinguin com a destinació comptes del mateix grup o vinculats a aquest". 
  • Tampoc no descarten que "en cas d'existir aquestes possibles donacions, amb ànim de dificultar la traçabilitat directa dels fons, el pagament es fes mitjançant una compensació entre comptes del grup o de Gerard Piqué".

D'on venim? El 20 de març passat, la UCO va registrar la seu de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i el domicili del seu expresident Luis Rubiales a Granada.

  • La investigació està relacionada amb suposats contractes irregulars en els darrers cinc anys. Concretament, aquells subscrits amb l'empresa Kosmos, de l'exfutbolista Gerard Piqué, per celebrar la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita.
  • L'operació s'emmarca en una intervenció vinculada a presumptes fets delictius relacionats amb la corrupció als negocis, administració deslleial i blanqueig de capitals. S'estan desenvolupant actuacions a diferents províncies d'Espanya.