Societat
Koldo García i Luis Rubiales
Foto: Koldo García i Luis Rubiales | Arxiu
Cas Koldo

Un àudio revela contactes entre Luis Rubiales i Koldo García

Temps de lectura: 2 minuts
Koldo García i Luis Rubiales
Foto: Koldo García i Luis Rubiales | Arxiu

Un àudio revela un contacte entre l'expresident de la RFEF i Koldo García, l'exassessor de José Luis Ábalos.

Què en sabem? Segons ha publicat El Confidencial, el 2019, Koldo hauria demanat ajuda a l'aleshores president de la RFEF perquè l'ajudés a comprar una plaça a Segona B per al seu soci i president del Zamora, Víctor de Aldama, un dels cervells de la trama de compravenda de mascaretes.

  • L'empresari volia aconseguir la plaça que el Reus havia deixat vacant a la tercera divisió del futbol espanyol, i va intentar guanyar punts a través del seu amic Koldo, que ara sabem que tenia relació amb Luis Rubiales.

En detall: El 17 de juliol d'aquest any, a les 13:23 hores, Rubiales va enviar un àudio a l'exassessor d'Àbalos: "Hola, Koldo, amic. Mira, trucaré ara al president del Zamora i li explicaré com està el tema del Reus i també si em pregunta alguna cosa de la Selecció sub-21 o el que sigui, d'acord? Per a la teva informació, que he vist que tenia una trucada teva. Si vols que parli amb tu també, em deixes i un missatge i et truco després".

  • Koldo va respondre amb un "Mil gràcies" acompanyat d'una sèrie d'emoticones de pregàries.

Tot i això, finalment la plaça se la va endur l'Andorra perquè Rubiales va prioritzar els aspirants de la mateixa federació. En aquest cas, tant l'Andorra com el Reus formaven part de la Federació Catalana.

Context: La Guàrdia Civil sospita que Luis Rubiales va cobrar comissions il·legals de l'empresa que ell mateix va escollir per unes obres a la Cartuja de Sevilla.

  • Es tracta de la constructora Gruconsa que, segons l'informe policial, pagava cada mes Rubiales a través d'una altra empresa gestionada per Javier Martín, àlies Nene, el soci principal de Rubiales.
  • Sempre segons els informes de la Guàrdia Civil, tant l'un com l'altre comparteixen un entramat societari amb altres empreses.