Fanzone
Luís Rubiales
Foto: Luís Rubiales | Flickr
Corrupció

Rubiales serà detingut quan torni a l'estat espanyol per presumptes irregularitats a la RFEF

Temps de lectura: 2 minuts
Luís Rubiales
Foto: Luís Rubiales | Flickr

Luis Rubiales serà detingut un cop torni a l'estat espanyol. Tot plegat, per l'operació que s'està duent a terme per presumptes contractes irregulars durant la seva gestió al capdavant de la RFEF.

Per què és important? La Fiscalia ha emès una ordre de detenció contra l'expresident d'aquest organisme, però Rubiales es troba a República Dominicana.

Què en sabem? La policia ha dut a terme aquest dimecres una llarga jornada d'escorcolls a la seu de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i també al domicili de Luis Rubiales.

  • Els presumptes delictes que s'investiguen són els de corrupció en negoci, administració deslleial i blanqueig de capital.
  • Concretament, el que es busca és l'operació a través de la qual Luis Rubiales, amb la intermediació de Gerard Piqué i l'empresa Kosmos va signar el 2019 portar la Supercopa a l'Aràbia Saudita per sis temporades i 240 milions, 24 dels quals van anar a parar a la companyia de l'exfutbolista com a comissió.

En detall: S'han confirmat cinc detencions: Pedro González i Tomás González Cueto del departament jurídic de la Federació Espanyola; José Jiménez, de recursos humans, Ramón Caravaca i Ángel González per l'adjudicació de les obres de La Cartuja. També hi ha cinc persones investigades.

Què ha dit Rubiales? La defensa de Rubiales ha informat al jutge que porta el cas que té previst tornar a Espanya el pròper 6 d'abril, tot i això ha assegurat que es troba "a plena i total disposició" del jutjat.

  • Ha afegit que podria "tornar amb anterioritat a la data si així s'estimés necessari i si fos requerit".
  • La defensa de Rubiales va presentar ahir dimecres l'escrit després de tenir coneixement que la jutge havia ordenat la pràctica d'una bateria de diligències en el marc d'una peça secreta.

Per la seva banda, la RFEF ha emès un comunicat en què "ofereix tota la col·laboració a les Forces i Cossos de Seguretat i insta que s'arribi fins a les darreres conseqüències".