Fanzone
Guàrdia Civil
Foto: Guàrdia Civil
Successos

La Guàrdia Civil registra la Federació Espanyola de Futbol per contractes irregulars

Actualitzat: Dimecres, 20 de març de 2024. 17:31
Temps de lectura: 1 minut
Guàrdia Civil
Foto: Guàrdia Civil

La Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil està registrant la Reial Federació Espanyola de Futbol en una investigació relacionada amb suposats contractes irregulars en els darrers cinc anys.

Per què és important? El registre policial es produeix, paradoxalment, el mateix dia que la Federació havia de convocar eleccions per elegir un nou president.

Què en sabem? La intervenció d'agents ha inclòs algunes detencions vinculades a una trama que inclouria els últims cinc anys, en què la presidència ha estat ocupada per Luis Rubiales. 

  • Les intervencions s'emmarquen en una investigació vinculada a presumptes fets delictius associats a la corrupció, l'administració deslleial i el blanqueig de capitals. 
  • Les actuacions poden haver deixat fins a set detinguts i cinc investigats, entre els quals hi hauria Pedro Manuel Segura, director de l'assessoria jurídica; José Javier Jiménez, responsable de recursos humans, i Tomás González Cueto, advocat extern de la Federació, home de confiança de Rubiales i que, segons les investigacions, va redactar el contracte signat per l'expresident de la Federació i Gerard Piqué.
  • Segons fonts de la investigació, la Guàrdia Civil també portava una ordre de detenció contra Rubiales que no s'ha pogut executar perquè l'expresident es troba de viatge a la República Dominicana.

Per acabar: El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Majadahonda és el que va començar a investigar el contracte per al trasllat de la Supercopa a l'Aràbia Saudita signat pel llavors president federatiu, Luis Rubiales, amb l'empresari i exfutbolista Gerard Piqué.

  • Les actuacions romanen sota secret per ordre del jutge.

 

Categoria: Fanzone