Fanzone
Claudia Pina celebra un gol durant el partit de quarts de final de la Champions contra el Real Madrid
Foto: Claudia Pina celebra un gol durant el partit de quarts de final de la Champions contra el Real Madrid
Igualtat

Díaz sanciona la RFEF i 3 clubs de futbol per incomplir amb les mesures d'igualtat

Temps de lectura: 2 minuts
Claudia Pina celebra un gol durant el partit de quarts de final de la Champions contra el Real Madrid
Foto: Claudia Pina celebra un gol durant el partit de quarts de final de la Champions contra el Real Madrid

La dirigent del Ministeri de Treball, Yolanda Díaz, ha anunciat sancions a clubs i institucions del món del futbol pels seus incompliments en matèria feminista.

Què en sabem? El Ministeri ha decidit actuar amb caràcter urgent a través de la Inspecció de Treball i Seguretat Social per revisar la situació en matèria igualtat dels 16 clubs de futbol femení de primera, així com les societats anònimes esportives (SAD) i la Reial Federació Espanyola de Futbol.

  • Díaz ha explicat que a l'estiu es van obrir investigacions en matèria igualtat als 16 clubs.
  • Després de les inspeccions Treball avança que s'ha sancionat el FC Barcelona, ​​RC Esportiu Espanyol de Barcelona i CD Europa, aquests dos darrers de segona divisió femenina.
  • Des de Treball detallen que en el cas de la RFEF se li "estén acta d'infracció" per no tenir un pla d'igualtat en regla i per no activar el protocol d'assetjament.

Què diu? La dirigent ha confirmat que "hi ha una acta d'infracció" a la Federació per aquests fets, tot i que ha admès que tot i que s'ha imposat l'"import màxim de les multes", les "quantitats són petites" en tractar-se d'un procés "documental".

  • "Vam enviar les nostres campiones del món sense un pla d'igualtat, sense protocols d'assetjament al seu lloc de treball, és gravíssim", subratlla Díaz.
  • No comptar amb plans d'igualtat, obligatoris des de fa dos anys per a totes les empreses de més de 50 treballadors, poden comportar sancions des de 7.500 euros. "Enviem un missatge fort, s'ha acabat (...). A l'esport no hi pot haver masclisme", va concloure.

En detall: En aquestes inspeccions es van revisar tres aspectes; per una banda, es va comprovar la igualtat retributiva dels clubs, plans d'igualtat i el compliment en la prevenció de l'assetjament sexual, amb protocols antiassetjament.

D'on venim? Arran del que va passar amb el petó no consentit a la jugadora de la selecció Jennifer Hermoso, el Ministeri de Treball va decidir fer una inspecció amb caràcter urgent en el món del futbol.

Categoria: Fanzone