Fanzone
Pedro Rocha
Foto: Pedro Rocha | RFEF
RFEF

Cas Rubiales: La jutgessa imputa Pedro Rocha, únic candidat a presidir la RFEF

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Rocha
Foto: Pedro Rocha | RFEF

La jutgessa de Majadahonda que investiga presumpta corrupció a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) durant la gestió de Luis Rubiales ha decidit imputar l'expresident interí i candidat a presidir l'entitat, Pedro Rocha, que aquest divendres estava citat per declarar com a testimoni.

Per què és important? La jutgessa investiga presumptes delictes de corrupció en els negocis, administració deslleial i blanqueig de capitals comesos entre el 2018 i el 2023, quan Rubiales estava al capdavant de la RFEF.

Què en sabem? S'ha acordat la imputació de Rocha i s'ha suspès la declaració de qui va ser fins fa pocs dies president de la Comissió Gestora de la Federació després de la dimissió, a finals del 2023, de Rubiales, amb qui va ser vicepresident de la RFEF.

  • A la sortida dels jutjats ha manifestat que estava igual de "tranquil" que quan va entrar. "Tinc la consciència molt tranquil·la", ha assegurat. Rocha ha respost amb evasives a les preguntes del fiscal durant la declaració.
  • D'aquesta manera, Rocha passa a figurar a la llista d'investigats a la peça separada, coneguda com a 'Brody'.
  • Una causa que el jutjat va obrir en paral·lel al cas principal, que gira sobre les presumptes irregularitats comeses per a la celebració de la Supercopa d'Espanya de futbol a l'Aràbia Saudita.

Precisament, Rocha presentava aquest dimecres la seva candidatura formal per ser president de la RFEF.

  • Rocha va comunicar fa un mes la seva dimissió com a president de la Federació Extremenya de Futbol en un primer pas cap a les eleccions.
  • Els estatuts no impedeixen que es presenti, però el cert és que la Federació ha anat apartant els que estaven imputats. Es dona la circumstància que és l'únic candidat que ha reunit els avals necessaris.