La Jungla
Foto: | TV3
Televisió

Una participant plora pel seu company a 'Joc de cartes': "Això fa mal"

Barcelona.
Foto: | TV3

La nova entrega de Joc de cartes ha reunit quatre restaurants de cuina catalana dels mercats de Barcelona, amb l’objectiu de seleccionar el millor. El programa, que marca xifres rècord amb un 23,3% de quota i 473.000 espectadors, ha comptat amb una tensió evident entre dos restauradors, que ha acabat amb una d’elles plorant. D’altra banda, l’audiència ha tingut un clar guanyador.

Context: El format presentat per Marc Ribas ha estat seleccionat com a “Millor programa emès per cadenes no nacionals” als Premis Ondas 2022. I, en aquesta ocasió, els seleccionats per ser el millor restaurant de mercat de Barcelona, han estat:

  • La Mànega, al mercat del Clot. Amb l’Esteve com a restaurador.
  • Stop&Mos, al mercat dels Encants. Amb la irlandesa Jacqueline.
  • La Parada, al mercat del Guinardó. Amb la Carolina, la més novella.
  • Casa Blanca, al mercat de Sant Antoni. Amb el veterà Sergi.

Al detall: Tot i regnar la pau a la major part del programa, les indirectes de l’Esteve cap a la Carolina han estat més que evidents. Ha estat en el moment de descobrir els resultats de les votacions, quan les indirectes entre ells s’han convertit en ganivets.

  • La Mànega i La Parada han quedat empat en última posició, amb un 6,7 de la puntuació dels restauradors. Caps dels dos cuiners s’ha quedat conforme amb els resultats i han fet evident el fort caràcter que els caracteritza.
  • Un cop vist el resultat, la Carolina s’ha quedat decebuda: “Tenia l’esperança que fossin justos... i m’he equivocat”, assegurant que rere hi havia una estratègia.
  • L’Esteve ha retret a la Carolina la qualitat dels seus plats: “La teva escudella, amb la meva, no té res a veure, perquè jo poso una pilota sencera, poso un tros de botifarra...”, paraules que no han agradat a la Carolina. La restauradora s’ha justificat: “És que era un plat diferent. No té res a veure amb la carn d’olla”.
  • El de La Mànega, davant una Carolina trencada, ha insistit dubtant de la veracitat dels preus de La Parada: “Tu compres ingredients pensant que el plat val 2 euros. I això ho fem al revés, jo primer compro i, després, fixo el preu”, paraules que han fet trencar-se a la Carolina per la situació tensa.
  • La Carolina ha tingut clar que l’Esteve ha jugat amb estratègia: “Ell ha jugat les seves cartes. Per ell, tot el que fa, ho fa millor. I sembla que la resta fem pitjor qualitat”. I s’ha mostrat despagada: “Estic molt orgullosa del que fem a casa, per això fa mal”.

El guanyador: Ni l’Esteve ni la Carolina han aconseguit emportar-se el premi. El que sí que ho ha fet ha estat el propietari de Casa Blanca, a qui els concursants han considerat que “jugava a una altra lliga” per les seves condicions superiors. El Sergi i el seu equip han estat els preferits dels restauradors, del presentador i de l’audiència; que ha assolit una àmplia victòria al Twitter oficial de Joc de cartes.

  • El Sergi, amb aparença tímida i un humor molt curiós, s’ha guanyat el cor de l’audiència, a qui l’han considerat “la millor persona”.