La Jungla
Ténoch Huerta dona vida a Namor
Foto: Ténoch Huerta dona vida a Namor | Marvel
Famosos

El nou superheroi de Marvel exigeix a Espanya que demani perdó

Barcelona.
Ténoch Huerta dona vida a Namor
Foto: Ténoch Huerta dona vida a Namor | Marvel

Ténoch Huerta. Així s'anomena l'actor mexicà que Marvel ha fitxat per Wakanda forever, la segona entrega de la sèrie Black Panther. Antiracista militant, l'intèrpret també és escriptor. Acaba de publicar un llibre, Orgullo prieto. Entre les seves pàgines s'hi poden llegir afirmacions com que "Mèxic és un país racista que nega ser-ho". També assenyala Espanya.

Al detall: Coincidint amb l'estrena aquest divendres de Wakanda forever als cinemes, Huerta ha concedit una entrevista al diari El Mundo. L'actor que donarà vida a Namor, "el primer superheroi radicalment sudamericà", recull el guant del president López Obrador i afirma que Espanya ha de demanar perdó per la conquesta i invasió d'Amèrica.

Què diu Ténoch Huerta?

  • "El perdó no ens treu la son, però en termes històrics és necessari. Demanar disculpes mai està de més".
  • "És necessari mirar la nostra història i dir les coses pel seu nom. Reconèixer quin significat té, l'impacte i les ferides que ha provocat".
  • "A Iberoamèrica, subratllar sempre allò positiu només ha servit per tapar-ho tot. El resultat és que s'ha negat el dolor".
  • "Quan negues el dolor de la gent, estàs negant la seva existència, les seves ferides i la seva identitat".

A més, Huerta s'autodefineix com un home d'esquerres, i assenyala que els artistes que no es mullen "són covards o simplement una decoració". A les xarxes socials explica que és fill d'obrers i s'identifica amb la classe treballadora. "Per això tinc la responsabilitat d'obrir nous espais a persones com jo", reivindica.

Categoria: La Jungla
Etiquetes: Cinema Racisme