La Jungla
Rocío Carrasco
Foto: Rocío Carrasco | Telecinco
Televisió

Un testimoni més surt en defensa de Rocío Carrasco, i ella desemmascara un periodista de La Vanguardia

Barcelona.
Rocío Carrasco
Foto: Rocío Carrasco | Telecinco

La desena entrega d’En el nombre de Rocío ha comptat amb la presència a plató de qui va ser guardaespatlles de Rocío Jurado, que ha explicat alguns episodis de maltractament que va viure en primera persona d’Antonio David cap a Rocío Carrasco. A més, Rocío ha desmuntat un redactor de La Vanguardia que l’acusa de mentidera.

Context: Tony Rodríguez va ser el guardaespatlles de Rocío Jurado l’any 1995. La mare de Rocío Carrasco va demanar-li que cuidés de la seva filla en la seva absència, i aquest es va convertir en un proper amic de la parella entre Rocío i Antonio David.

  • L’ex-guardaespatlles va viure molts moments íntims i va ser partícip de la mala vida que va donar Antonio David a la filla de la cantant.
  • A la docusèrie Rocío, contar la verdad para seguir viva, Carrasco va narrar els menyspreus i maltractament que va viure per part d’Antonio David.

Al detall: 

  • Quan Jorge Javier li ha preguntat si alguna vegada va veure a ‘el Ser’, com es refereix Rocío, faltant-li el respecte; l’ex-guardaespatlles li ha respost que “psicològicament, molts cops”.
  • Tony ha recordat les agressions i insults que rebia Rocío Carrasco per part de la seva parella, i que ell va presenciar: “li deia que estava gorda i que no valia per res” o “que era una filla de puta”, per exemple.
  • En preguntar-li més detalladament, Rodríguez ha confessat que “la insultava, l’agafava del braç i la sacsejava”, i ha reconegut que algun cop es va trobar a Rocío plorant.
  • L’ex-guardaespatlles també ha reconegut que bastants cops va veure com el ‘Ser’ lligava amb diverses noies mentre estava amb Rocío: “No es tallava”.
  • Rocío Carrasco ha confessat que, tot i sentir-se més segura quan hi havia gent davant, va arribar un punt en el qual a ell li era igual.

En profunditat: Tony ha reconegut que si estava a plató és perquè ha vist la sèrie i, ara, és conscient del patiment que va viure davant seu. A més, ha expressat que està disposat a anar a seu judicial a declarar el maltractament que va viure en primera persona.

  • L’ex-guardaespatlles ha descrit a Antonio David com una persona prepotent que es creia superior i que tenia dominada a Rocío: “la menyspreava molt, i ella callava”. A més, un fet que coincidia amb Rocío és que no se li podia emportar la contrària, ja que ell sabia més que la resta. I, també, ha reconegut que quan hi havia càmeres davant, tot era molt diferent.
  • Tony va dir algun cop al ‘Ser’ que es passava amb ella, però “ell deia que no passava res... que ho veia normal i que ella estava acostumada”.
  • Els col·laboradors han volgut saber el perquè no va denunciar mai, i l’extreballador ha confessat que mai ho va pensar, ja que considerava que tots dos eren amics i que “eren coses de parella”.
  • Finalment, tot i Jorge Javier puntualitzar que es tractava d’altres temps, la periodista Paloma García-Pelayo ha especificat que dir que el maltractament que va viure “eren coses de parella” és normalitzar el maltractament. Tony, per la seva banda, ha assegurat que “si ho veiés ara, sí que em ficaria al mig”.

Rocío desemmascara un redactor de La Vanguardia: El constant atac d’un periodista de La Vanguardia cap a la filla de Rocío Jurado existeix des de la docusèrie Rocío, contar la verdad para seguir viva. Des de les hores, el redactor ha intentat deixar de “mentidera” a Rocío Carrasco pel maltractament que ha viscut en mans d’Antonio David, lucrant-se de l’èxit social del programa.

  • El dia 1 de novembre, el redactor va acusar el programa que emet la segona docusèrie de Rocío Carrasco de “mentiders” i “tramposos” per emetre un vídeo on apareixia una pèrita cal·lígrafa analitzant uns documents que, segons ell, es va gravar abans que sortís la querella.
  • La teoria del redactor era que ho van fer en el seu moment “per cobrir-se les espatlles”.
  • El programa ha desemmascarat una notícia falsa més d’aquesta persona, ja que ha mostrat proves de què l’entrevista es va gravar el dia 21 d’octubre d’aquest mateix any, després de veure una publicació a La Vanguardia que assegurava que “la defensa d’Ortega Cano anuncia una querella criminal a Rocío Carrasco per falsificar un manuscrit de Rocío Jurado”. 
  • La perito, víctima de la desinformació, va ser contactada pel programa el dia 20 d’octubre del 2022, tal com s’ha mostrat.
  • Rocío també ha volgut dirigir-se al redactor: “Deixa d’emparar-te en un diari com La Vanguardia per poder mentir. Deixa de tenir actuacions misògines amb ningú, i amb gent del meu equip menys. Deixa d’atacar a dones del meu equip per si una és la ‘Barbie advocada’ o l’altre té només dues carreres”, ha dit defensant al seu equip. 
  • “Dedicat a informar a la gent, que és pel que et paguen. Deixa de fer el ridícul i d’atacar a la gent del meu equip, que són professionals com la copa d’un pi”, ha continuat dient la filla de la Jurado.
  • Carrasco ha deixat en evidència, definitivament, al redactor, explicant-li el perquè és impossible que coneixes l’existència de la suposada querella: “He de dir a aquest senyor que en aquest país, quan una persona posa una querella, fins que no s’admeti formalment pel jutjat, la persona querellada no té coneixement oficial. I el que t’ha d’explicar el senyor Trebolle (advocat d’Ortega Cano), és que potser no se l’han admès. I si l’ha recorregut, fins que no sigui ferma, jo no seré conscient que tingui una querella”.
  • Finalment, Rocío ha acabat amb un missatge concís cap al periodista: “No tornis a dir que menteixo, que la mama ni menteix ni es calla”, ha dit desprenent empoderament després d’anys silenciada.