La Jungla
Imatge promocional de la sèrie 'El cuerpo en llamas'
Foto: Imatge promocional de la sèrie 'El cuerpo en llamas' | Netflix
Televisió

'El cuerpo en llamas', d'Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez, indigna la Guàrdia Urbana

Barcelona.
Imatge promocional de la sèrie 'El cuerpo en llamas'
Foto: Imatge promocional de la sèrie 'El cuerpo en llamas' | Netflix

Malestar a la Guàrdia Urbana de Barcelona per la sèrie que prepara Netflix sobre l'assassinat de Pedro Rodríguez, conegut precisament com el crim de la Guàrdia Urbana, i que protagonitzaran Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez. Així ho ha traslladat aquest dimarts Pedro Velázquez, cap de la policia de la ciutat, en una entrevista a Cafè d'idees de La 2.

Al detall: Preguntat per Gemma Nierga, Velázquez ha lamentat la imatge que El cuerpo en llamas pugui donar al cos, i ha assenyalat que Rosa Peral i Albert López "pertanyien al cos però el fet és absolutament aliè al servei" de la Guàrdia Urbana. "La feina del dia a dia és la millor estratègia comunicativa", ha defensat.

Què diu Pedro Velázquez?

  • "No em fa gens de gràcia que això torni a sortir a la pantalla".
  • "No m'agrada. Crec que pot esbiaixar i associar determinats perfils als agents, i això és absolutament injust".
  • "Els fets van passar fora del servei de la Guàrdia Urbana i per això han de quedar fora".

A més, el cap de la policia barcelonina ha defensat que no hi ha un problema amb els agents, que "la selecció per ser membre de la Guàrdia Urbana és molt estricta" i que el percentatge de membres del cos que cometen actes delictius "és mínim i molt anecdòtic".

Per últim: El cuerpo en llamas es grava des del 19 de setembre a Barcelona i altres localitats catalanes com Manresa. Úrsula Corberó donarà vida a Rosa Peral, i Quim Gutiérrez farà el papel d'Albert López, pel qual s'ha sotmès a un canvi d'imatge amb altes dosis de gimnàs i molt de menjar.